• 29508
    21-22 sezonunda formsuz bir hoca + yeni yönetim + düşman bir federasyon + şampiyonluk tecrübesi düşük bir kadro + yetersiz orta oyuncuları ile mücadele eden takımım.

    iyi hücum edemiyoruz, kalemize gelen genelde ilk şutlar gol oluyor, maçlarda oyunun da çok durmasının da etkisiyle, atak sürekliliği ve yüksek tempo yakalamakta zorluk çekiyoruz, bitiricilik inanılmaz kötü, bireysel performans gelişimlerini sahada göremiyoruz ve takımın 1 tane güven veren orta saha oyuncusu yok.

    20. hafta itibariyle 7 galibiyet 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet almış, başka bir deyişle, ligdeki 19 diğer takımın 13üne şimdiye kadar puan bırakmıştır.

    bu sebeple taraftar olarak nereye kızacağımız şaşırdık, bölündük. kimisi yönetime, kimisi hocaya kimisi tff’ye kimisi de futbolculara saydırıyor ki şahsi fikrim, mevcut durum bir kombo durumu olduğu.

    hani ne daha iyi olabilirdi; geçen sene *fatih terim’i överken, gerçekten lig için bile ortalama sayılacak bir 11e üst üste galibiyet aldırabilmesinden bahsetmiştim (bkz: fatih terim/#3025900).
    8 ocak 2022 galatasaray giresunspor maçında ise babel halil marutan hücum hattı, kılınç cica berkan orta sahası ile takım, kendi sahasında ne oyuna gerçekten hükmedebildi, ne organize atak devamlılığı sağlayabildi ne de yeterince gol pozisyonu üretebildi.
    saydığım 6 ismin tamamı terim’in transferinde ısrarcı olduğu futbolcular.
    yani vasat bir 11 ile dominant galibiyet serisi yakalayabilen teknik kadro, kendi ısrarıyla, 11’e yaptırdığı transferlerden kurulu orta saha hücum hattıyla, bu performansın yakınına gelemiyor.

    öte yandan, maça baktığımda da, babel gibi, hiçbir zaman sevemediğim ki hala en ofsayt entry kendisi hakkında (bkz: ryan babel/#2769816) olan bir futbolcuyla, arda gibi tekrar galatasaray forması giymesinden hoşnut olmadığım bir isim, galatasaray’ın tüm organize ataklarında ya da tehlike üretmeye yaklaştığı pozisyonlarda, bir şekilde pozisyonun içerisindeler, çünkü büyük takım tecrübeleri ve özgüvenleri ile o dakikada elleri ayakları dolaşmıyor.

    geniş pencereden bakıp, bu saydıklarımın hepsini değerlendirdiğimde, ocak 2022 itibari ile, olası bir teknik direktör ayrılığının, kadrodaki futbolcuların bireysel gelişimleri açısında faydalı olacağı konusunda ciddi endişelerin var.
    takım ‘genç’ olmasa da çok tecrübesiz ve özgüvensiz.
    gerçekten üst üste galibiyet alabileceğimiz bir dönem yaşayabilirsek ki nasıl olacak bir çözümüm yok, özgüven ile futbolcuların da performanslarındaki artışı göreceğiz diye tahmin ediyorum.

    yeni gelen hoca ile çok büyük olasılıkla, kısa vadede daha iyisini yapamayacağız çünkü girişte bahsettiğim denklemden sadece formsuz teknik kadroyu silsek de geri kalan etkenler baki kalacak. kötü sonuçlar almaya devam ettiğimizde ise oklar, doğrudan futbolculara dönecek ve bu kadronun gerçek potansiyelini görme şansımız o vakitten sonra imkansız olacak.

    şahsi fikrim, hocayla bir süre daha devam etmek, futbolculara yaptığımız yatırımın dönüşünü alabilme ihtimalimizin en az düşük olduğu senaryodur.

    transfer döneminde de umuyorum ki artık 1 orta saha alırız da bir ihtimal kalemize gelen her ilk şut gol olmamaya başlar çünkü verdiğimiz her ilk pozisyon tehlikeli pozisyon olmaz.

    düzenleme: 20-21 sezonundaki ilgili maçlar,28 kasım 2020 çaykur rizespor galatasaray maçı ve 5 aralık 2020 galatasaray hatayspor maçı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın