• 29507
    kale, sağ bek, sol bek, no10, no8, no6, santrafor bölgelerine acil nokta atış transfer ihtiyacı olan takımdır.

    maalesef bu bölgelere transfer edebileceğimiz bir türk oyuncu bulunmamaktadır.

    bu sebeple 7 adet yabancı oyuncu ile sözleşme sonlandırılması yada geçici transferinin gerçekleştirilmesi gerekmekte.

    yedlin, luyindama, asunçao, feghuli, babel, mustafa muhammed ve diagne. omar zaten 15. yabancı olduğu için onu gönderilmesi zorunlu.

    bunların dışında bir yabancı oyuncu gönderilmesi durumunda ikamesinin yine yabancı olması gerektiği için bu oyuncuların gönderilmesi gerektiği gerçeği değişmeyecektir.

    muhammed'in opsiyonsuz bir şekilde kiralanması mevcut durumda psikolojik olarak yıpranmaması için önemli bir hamle olacaktır.

    takımın mevcut oyun sistemini 4-2-3-1 e dönüştürmesi oyun içerisinde belirli periyotlarda pas oyunundan vazgeçerek baskılı ve hızlı oyuna tarzına geçmesi gerekmekte. mevcut sistemin türkiye'de iş yapmadığı artık alenen ortada.

    sezon başında yapılan transferlerin bonservis maliyeti 25 milyon euro olmasına rağmen bu oyuncuların büyük çoğunluğunun taksitle alındığını aslında yapılan yatırımın o kadar büyük olmadığı fakat yükümlülüğünün yüksek olduğu bir gerçek. bu kadar düşük kalitede oyuncuları bile tranfer etmekte zorluk yaşadığımız da bir gerçek.

    eğer yeni bir hoca ile yola devam etme düşüncesi varsa muhakkak yeni gelecek hocanın eline bu transfer imkanını vermemiz zorunlu. yoksa aynı malzemeden çok farklı bir sonuç çıkmayacaktır.

    yönetimin elinde böyle bir imkan olduğunu düşünmüyorum. hoca ile devam etme arzularının ana sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.

    hocanın da ısrarla kalmayı arzu etmesinin tek nedeni avrupa'da başladığı işi bitirme arzusu. bunu hak ettiği bir gerçek olmakla birlikte bizlerde mevcut durumu hak etmiyoruz.

    eğer bizden bir taviz vermemiz bekleniyorsa, aynı şekilde hoca'dan da tavizler beklemek bizim hakkımız.

    oturtmak istediği sistemden vazgeçip bu ligin dinamiklerine uygun, günlük problemleri çözecek sonuç odaklı düşünmek zorunda. bunu yapabilecek bilgisi, birikimi ve tebrübesi mevcut. egosunu yenip kaybettiğini kabul ederek hatalarından vazgeçmeli.

    tabi bu sürece girmek zorunda da değiliz. yönetim yeterli bütçeyi hazırlayıp, yeni bir teknik ekiple sıfırdan başlayabilir. bunun risklerini alacak cesaretleri olmadığı için bu seçenek biraz imkansız gözüküyor.

    nasıl olsa şuan bir günah keçisi mevcut. bu sezonun başarısızlığında payları olmasına rağmen tüm başarısızlığı üzerine yıkabilecekleri ve bu durumu hak eden bir hocamız var.

    sonumuz hayrola.
App Store'dan indirin Google Play'den alın