• 29458
    3 yıllık bir yapılanmaya girdigi soylenen takımımız;
    mevcut kadro durumunu ve bu gune kadar ki performansı analiz ederek yapılanmanın 6 ayı gecmisken nereye dogru gidiliyor en azından bir on degerlendirme yapılabilir diye dusunuyorum
    kale:
    muslera: ( son 3 yılda 2 cok buyuk sakatlık yasadı, maalesef bu yıl donus performansı yeterli degildi) yası 35, 3 yıllık planlamanın parcası olma ihtimali epey dusuk.
    fatih ozturk: cok yorum yapmaya gerek yok 35 yasında en fazla benim kadar kaleci diye tanımlanabilir, kim neden getirdi ayrıca tartısmak lazım
    ismail cipe: 27 yasında, normal sartlarda galatasarayda antreman sahasında ancak sarı adamlardan birisinin yerine bulunması
    gerekirken, yine bir sekilde kontrat yenilemis bir arkadaş.
    okan kocuk: 26 yasında en umit veren adam ama su an bile galatasaray kalesinde bulunmuyorsa ne zaman bulunacak soru isareti
    berk balaban: performansı hakkında fikrimiz yok cunku kale de kendisi yerine sarı adam duruyor.

    bu acıdan bakınca 3 yıllık planlama kaleye pek ugramamıs. su an avrupada kupa kazanacak, ligi supurecek o takımın kalesi boş.

    sag bek: yedlin ve omar (ust duzey futbola donmesi icin abidal olması lazım ama cok gercekci gelmiyor) bu arkadaslar ile 3 yıllık degil 6 aylık plan bile yapılmayacagına hem fikirizdir diye dusunuyorum hem yaş hem de performans olarak.
    sacha boey: 7 maclık performansı ile cok net, ihtiyacı su anda da 3 sene sonrada da karsılar imajı vermişti. planın parcası olabilmesi icin 6 aylık bu sakatlıgının kronik bir duruma donusmemesi ve performansını surdurmesi gerekiyor, 3 yıllık planlama icin umit var ama hava biraz bulutlu

    sol bek: van aanholt peformansı da, yası da 3 yıllık planlamanın parcası olamayacagını gosteriyor ve takımda iyi kotu bir alternatifi de yok.

    stoper ikilisi: 3 yıllık planlamaya en uygun yer, biraz pahalı da olsa marcao ve nelson yanında hala lyuindama ve kaan var.

    6 numara: 3 yıllık planı bırak su an icin de takımda yok. taylan ve berkan iyi niyetle ara ara bu pozisyonu doldurmaya calıssa da su an icin bile yeterli degiller.

    8 numara: cicaldau, berkan, taylan ile bence bu pozisyon 3 yıllık planlama icin de yeterli

    10 numara: su an yok takımda arada feghouli, arada da morutan oynuyor. feghouli ile 3 yıl degil 3 gunluk plan bile yapılamaz artık. morutan da 10 numara oynayacak bir oyun sekli yok bana kalırsa.

    sol acık: keremin varlıgı burayı uzun ve kısa vade icin en guclu hucum alanı yapıyor. bu pozisyon da gayet yeterli.

    sag acık: morutan yetenekli bir oyuncu olsa da, bence zeki bir oyuncu degil ve bu ozellik sonradan kazanılmaz. ama sahada onun yeteneklerini yonetecek bir oyun kurucu olursa ve tecrube ile ogrenirse ilerde yeterli olur ama su an degil. yunus boyle giderse zaten geri geldiginde morutan ancak yedek olur ya da gonderilir.

    forvet: mustafa bana umit karanı hatırlatıyor ama umit karan cok daha iyi bir bitiriciydi. fatih terimin kendisinden cok memnun olmadıgını biliyoruz. 3 yıllık planın parcası olur mu, yoksa devre arası gonderilip baska birisimi getirilir net degil ama forvet konusunda sıkıntı oldugu averajımızdan belli zaten.

    alt toplamda bakınca, 3 yıllık plan yapmısız ama daha kale, sol bek, 6 numara, 10 numara, forvet ve hatta sag acık icin bu plan ortada yok. yani 3 yıllık planda su an hala takımın yarısı ortada yok.
    oyun olarak bakınca da bir sablon oturtmaya calıstıgımız goruluyor. defanstan oyun kuran, acıkların ice kat ettigi, beklerin kanat bindirmesi ile orta yapmaktan sorumlu oldugu bir sablon benim anladıgım. fakat su ana kadar avrupada ozellikle moskova ve marsilya macları haricinde cok iyi calıstıgını gormedim zaten sonuclar da ortada.

    ozet olarak bence ortada bir plan yok varsa da eksik veya calısmıyor ve maalesef benim 20 senedir tanıdıgım terim plan degil reaksiyon adamıdır. ayrıca her turlu uzun vadeli plan kendisinin her an yonetimle veya oyuncuyla problem yasama riski oldugu icin yarıda kalabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın