• 13
    lig kapsaminda avrupa'nin en buyuk besinci ligi olarak kabul gormesinin sebebi marka degeri olan ekoldur. yaklasik 3.5 milyar euro'ya yaklasan degeri ile cok saglam bir sekilde besinci basamakta oturmaktadir. avrupa kupalarinda sampiyonluk bazinda gerisinde oldugu hollanda, rus ve portekiz liglerinin yaklasik degerleri 1 milyar euro civarindadir.

    bu arada avrupa kupalarinda sampiyonluk sayisi (toplam 2) gercekten oldukca dusuktur. ancak kupalari tarihi boyunca hep etkili bir ulke olmus, takimlari sampiyon olmasa da defalarca final ve yari final oynamistir. psg, monaco, bordeaux, lyon, marsilya ve hatta daha gerilere gidersek st. ettienne, reims gibi takimlari donem donem avrupa'nin dev takimlari arasinda anilmislardir. sanirim tarihsel olarak fransiz ligini degerli yapan bu cok takimli yarismaciliktir ki hala zaman zaman izlerini gorebilmekteyiz.

    milli takim bazinda ise her ne kadar dominasyonu 98 dunya kupasi ile baslamissa da oncesinde hic basarisi yok denilemez. 84'te platini ile avrupa sampiyonlugu yasamis, 98 oncesinde de iki kere dunya kupasi ucunculugu gormustur. marka degerine yardimci olan bir diger buyuk faktor de dunya futbolunun zirvesine yerlesmis futbolculari yetitirmis olmasi veya liginde oynatabilmesidir. bu durum zidane'dan ya da messi, neymar'li psg'den cok daha oncesine dayanir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın