• 106
    rüzgar güllerine saldıran don kişotlar tarafından eleştirilen istatistiki veri.

    takımın hücum organizasyonlarında çizilen setleri ne kadar başarılı uygulayabildiğiniz gösterir, son tercih hataları nedeniyle skora yansımıyor oluşu kalitesiz hücum edildiği şeklinde yorumlanmamalıdır.

    her analizde olduğu gibi istisnai unsurları pekala mevcuttur, bu istisnalarını hücum ve savunma verileri için hücumda yoktan var eden ya da altı pastan dışarı vuran ve savunmada adam geçer top geçmez veya saatli bomba savunmacılar olarak ikiye ayırabiliriz. bizim takımımızda ilginç şekilde hücum için de savunma için de negatif istisna olarak değerlendirilecek isimler yahut performanslar mevcut. misal trabzonspor takımında 2021-2022 sezonu içerisinde savunma için de hücum için de pozitif istisna yaratacak isimler mevcut.

    dolayısıyla bu oranı skora yansımadığı için eleştirmek yahut oyunu bu orana dayanarak okumaya çalışanları eleştirmek biraz saçma. bu oranın skora yansımıyor oluşunda hücum oyuncularının ya da savunma oyuncularının formsuz oldukları ve bu formsuzluklarının teknik kadro tarafından çözülemiyor oluşu eleştirisi haklı olmakla, bu isimlerin doğru antrene edilmediği eleştirisi tutarsız kalmaktadır. doğru antrene edilmemiş oyuncular pozisyona giremez ya da savunmada alan/adam paylaşımını, savunmada set kaymalarını yanlış yaptığı için gol yedirir.

    galatasaray hücumda pozisyon bulamadığı için değil pozisyonları gole çeviremediği için maç kaybetmekte, keza savunmada da bir çok kere alan/adam paylaşımından değil doğrudan oyuncu hatasıyla gol yemekte. elbette bu satırlara da istisna olacak maçlar oynadık ancak sezon geneline baktığımız zaman pozisyon bulmakta zorlandığımızı yahut çok kolay pozisyon verdiğimizi söyleyemeyiz. bulduğumuz pozisyonlardan skor elde edemeyip, abuk subuk pozisyonlardan gol yiyorsak da bu istatistiki veri ile alakalı bir eleştiri getiremeyiz.

    kısaca oyun gücünü büyük ölçüde göz önüne seren bir veridir, kıymetlidir, bütün pozitif bilimlerin getirisi gibi uzun vadede kazandırır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın