resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1660
    3 ocak 2021 pazartesi günü florya’da galatasaray futbol takımı ile ilk antrenmanına çıkmalıdır. eğer bu fırsatı tepersek kendisi daha beklemeyecektir ve büyük ihtimal ile fenerbahçe veya beşiktaş’a imza atacaktır.

    bana göre galatasaray’ın en büyük efsanesi fatih terim galatasaraylılığını göstererek geleceğimizi çöpe atmamıza izin vermemelidir. evet galatasaray’ın geleceği okan buruk’tur.

    benim futbol bilgime göre okan buruk herkesin bildiği gibi anadolu’da başarılı olmuş, büyük takımda iş yapamayacak hoca değildir. ben kendisinin akhisarla oynattığı hucüm futbolunu ve türkiye kupasını kazanmasını gördüm. 2018-2019 sezonunun ikinci yarısında rizespor ile oynattığı futbolu gördüm. son yıllarda ki en dominant anadolu takımı performansıydı. isteyen o sezon ikinci yarı da oynanan herhangi bir rizespor maçını izlesin ne dediğimi anlayacaktır. sonraki sezon başakşehir’i şampiyon yaparken oynattığı futbolu gördüm. ayrıca 9 eksikle manchester united karşısına mecburiyetten berkay-irfan-aleksic gibi nispeten ofansif bir orta saha çıkıp oynattığı futbolu gördüm. iç sahada leipzig ve paris gibi takımlara bir çok eksik ile nasıl diş geçirdiğini de gördüm.

    büyük takım hocasının disiplini, vizyonu ve taktik bilgisi olmalıdır. bir tanesi bile olmaz ise bir yerde patlarsın. mesela hamza hamzaoğlu’nda disiplin ve taktik bilgisi vardı ama vizyon yoktu. sergen yalçın’da vizyon ve taktik bilgisi vardı ama disiplin yoktu. ona rağmen çıktıkları tek sezonda çifte kupa kazandılar. okan buruk’ta ise bu özelliklerin hepsi fazlasıyla var. belki yeni bir fatih terim olamaz ama kendi hikayesini çok güzel bir şekilde yazacağını düşünüyorum. umarım kendisini rakiplerimize kaptırmadan harekete geçeriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın