• 126
    fatih terim, federasyon ve hakemlere rağmen takımı defalarca şampiyon yaptı. aysal zamanında da, cengiz zamanında da yaptı. hatırlar mısınız mersin, ordu maçlarını? o zaman galatasaray'a karşı değil miydi federasyon? play off saçmalığını hatırlar mısınız? yarım puanla şampiyonluk... hatırlar mısınız var kayıtları açıklansın denilen meşhur maçı? biz şampiyon olmadık mı onlara rağmen? demek ki terim'in düzeltmesi gereken bir şeyler var.

    ben bu sezon bir karar aldım ve galatasaray maçları dışında lig maçı izlemeyerek bir detoks yaptım. yaşam kalitem arttı. yeni iş yerinden arkadaşlar 19.12.2021 fb bjk derbisini birlikte izleyelim deyince davete icabet ettim. maçı izlerken şunu fark ettim. 2 takım da bir şekilde karambol, pres, alan parselasyonu, kontra falan üretiyor. onları ilk kez izleyince biz bitmişiz dedim. yazmaya üzülüyorum ama onları izleyince futbolun basit ve heyecan üreten yanlarını yeniden hatırladım. vitor pereira maçın başında sanki deplasman takımı gibi topun arkasına geçip pres yaptırdı. hataya zorlayıp gol attı. biz ne yapıyoruz? bizim maçları izlerken artık daralıyorum, sıkıntı basıyor. herhangi bir hafta lig maçı öncesi kesin puan kaybetmeyiz diyebilen var mı? ha bu arada, hakemi de yenmek konusuna takıntılı olanlar için yazıyorum, fb'nin kazandığı penaltının penaltı olduğunu düşünmüyorum. bize çalmazlar mesela ama bjk nasıl geri döndü? vida hata yaptı. yine bjk geri döndü. hem de o kadrosuyla. var mı galatasaray'ın kadrosu bunlardan daha kötü diyebilen?

    terim önce kendi hatalarını düzeltsin. malatyaspor'a takım gol atamıyor, ertesi hafta malatyaspor 6 gol yiyor.

    takım roma dönüşü sivas maçının 2. yarısının başında ileride çoğalmakta zorlanıyor. ilk değişiklik 67. dakikada geliyor. çoğumuzun teknik direktörlüğünü eleştirdiği abdullah avcı trabzonspor kadrosunu nasıl verimli kullanıyor, takip ediyor musunuz?

    gustavo nerede? uğruna o kadar uğraşılan oğulcan haftalardır neredeydi? başakşehir maçında oyuna girdi, bocaladı, ne zamandır yok. sonradan toparladı ve açıldı adam. okan neden gönderildi? fatih öztürk neden alındı? bartuğ elmaz nerede? taylan-berkan sürekli lig ve avrupa trafiğinde boğuşurken bartuğ takıma adapte edilemez miydi? her hafta bir bireysel hata tesadüf müdür? bir gün muslera, bir gün luyindama, bir gün berkan... oyun sisteminin hiç mi hatası yok? gol lazımken bir tane karambol, rakip ceza sahasında panik oluşturacak bir yüklenme, rakibi hataya zorlayacak bir aksiyon olmaz mı? tff yöneticileri mi sebep bunlara? galatasaray, hakemlere karşı yıllardır mücadele veriyor ancak teknik direktörün bunca hatasıyla bunu karıştırmamak lazım. mancini, prandelli, hamzaoğlu takımın başında olsa, teknik direktörümüzü vermeyiz mi diyecektik? terim dışında x bir teknik direktör şu oyunu oynatsa, küme düşme hattına takım yaklaşsa, teknik direktörümüzü kimseye yedirmeyiz mi denilecekti?

    terim'in lig için doğru futbolu oynattığına inanmıyorum. taraftara sözüm var diyordu. kendim gitmem diyordu. bence gerek yok böyle şeylere. başarısızken görevde ısrar etmemesini bir taraftar olarak tercih ederim. fatih terim istifa!
App Store'dan indirin Google Play'den alın