• 275
    bu sezon son oynadıkları 17 kasım 2021 arjantin brezilya maçının kadrosunda yer alan stoper menşeili futbolcular şunlardır:

    marquinhos - psg - 27 yaş
    eder gabriel militao - real madrid - 23 yaş
    thiago silva - chelsea - 37 yaş

    geniş rotasyonda yer alan stoper menşeili futbolcular ise:

    lucas verissimo - benfica - 26 yaş
    leo ortiz - red bull bragantino - 25 yaş

    açıkçası marcao'nun bu beş futbolcudan oynadıkları kulüp, performansları ve yaşları nedeniyle marquinhos ve militao'yu kesebileceğini düşünmüyorum. thiago silva ise her ne kadar copa america 2021 maçlarında genellikle on bir başlasa da son birkaç maçtır yedek soyunuyor. diğer futbolculardan lucas verissimo, sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma şansı bulamıyor. leo ortiz ise son birkaç aydır milli takıma davet edilmiyor.

    tekrar marcao'ya gelirsek milli takıma henüz davet edilmemesinin nedeni her ne kadar avrupa maçlarında muazzam performans sergilese de oynadığı ligin dünya piyasasında çok fazla dikkate alınmaması diye düşünüyorum. çünkü fenerbahçe'nin belki de tarihlerinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu alex'in bile milli takımda oynadığı maç sayısı ortada. ayrıca bu sezon kerem'le yaşadığı olay ve aldığı sekiz maçlık ceza da bu konuda etkili olabilir. ancak galatasaray ve marcao özellikle avrupa maçlarında bu performansına devam ederse sezon bitmeden marcao'nun milli takıma davet edilebileceğine inanıyorum. bunu bir galatasaraylı olmaktan ziyade dünya futbolunu az çok takip eden birisi olarak söylüyorum. çünkü marcao'nun kaydettiği aşama inanılmaz seviyede, buna canlı kanlı olarak her maç şahit oluyoruz. işte o zaman marcao'nun piyasa değeri belki de mevcut değerinin iki katına çıkacak. nasıl ki real madrid kulüpler bazında dünya futbolunda farklı bir yerde ise brezilya da milli takımlar bazında aynı seviyede. bu yüzden dünyada en zor davet alınacak milli takım brezilya. iddia ediyorum marcao brezilya yerine herhangi bir x ülkenin vatandaşı olsaydı şimdiye kadar kesinlikle milli takıma davet edilirdi.

    düzeltme: bragantino* takım ismi güncellendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın