• 29025
    gol atmakta zorlanmasının sebebi forvet hattı olmayan takımımız. 3 tane değerli ve yeterli forvet oyuncusuna sahibiz.

    öncelikle forvette en çok tercih edilen oyuncumuz halil tıpkı morutan gibi 90 dakikayı kaldıracak kondisyonu olmadığı için 60-70 dakikaları arası oyundan alınıyor. teknik yönetim performansından memnun olmasa kesik yerdi. zaten golü aradığımız maç sonlarında mohamed-diagne ile çift forvet oynuyoruz.

    kendi görüşüme gelirsek, halil'in oynamasına yönelik eleştirilerin abartılı olduğunu düşünüyorum. halil oynadığında sahada daha kompakt bir takım görüyorum amaç da bu zaten. bitiricilik olarak halil daha kötü tabi ki, ama halil'in de oyuna getirdiği bu etkiyi görmezden gelmemek gerek. fazladan bir orta saha oyuncumuz var gibi oluyor, rakibe üstünlük sağlamamız kolaylaşıyor. zaten hoca da bir basın toplantısında neden oynattığını buna benzer bir şekilde ifade etmişti. diagne ve mohamed de bir gomis gibi bulduğunu atan oyuncular değil ne yazık ki. böyle olunca forvet konusunda tercih yapmak zorlaşıyor ve hangisi oynasa çok da yanlış bir karar olmuyor. tabi diagne'yi biraz daha diğer ikilinin arkasında görüyorum. bunun da sebebi istikrarlı bir performansı olmaması. şu ana kadar ard arda 3 maç oynadığında hep formu düştü. ayrıca 25 ekim 2021 beşiktaş galatasaray maçında diagne'yi ilk 11de gördük. maç boyunca rakibe üstünlük sağlayamadık diagne ile.

    2021-2022 sezonu ilk yarısı itibariyle bu takımın 3 tane sorunu var. birincisi malumunuz bekler. karşılaştığımız çoğu rakip bize topu bırakıp kaptıracağımız toplarla pozisyon bulmak istiyor. bu durumda da hücuma çıkışlarda beklerin de topu alıp bir şeyler yapması gerekiyor. yedlin zaten son dakika halı sahaya çağrılmış gibi, takımın bir üyesi değil gibi 0 sorumlulukla oynuyor. tabi ki doğru olan bu, kendisine verilen görev doğrultusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor ama çok yetersiz kalıyor maalesef. van aanholt ise bazen ışık verse de çok verimsiz bir oyuncu bence. güzel işler yapsa bile sonunu iyi bağlayamıyor ya da yaptığı yanlışların sayısı doğrulardan çok daha fazla oluyor. bir de rakipte az buçuk top taşıyan sağ kanat varsa bizim solumuzdan çok rahat atak yiyoruz. çünkü van aanholt fiziksel temastan ve defansif müdahalelerde kaçak dövüşüyor.

    bahsedeceğim 2. ve en önemli sorun orta saha ve kanatlarda topu kısa süre de olsa tutabilecek ve drippling yapabilecek oyuncumuzun olmaması. gedson yani. morutan, kerem ve cicaldau bu işi biraz yapıyorlar. ama yeterli olmuyor. morutan ve kerem sürekli topla buluşup maç boyu bunu yapabilecek oyuncular değil gibi. cicaldau da topla mesafe katedemiyor. sürekli al ver yapıyor. yanlış anlaşılmasın 3 oyuncu da çok değerli ama topu aldığımızda paslaşmaların merkezinde olacak arkadaşlarının sıkıştığında dönebileceği isimler değil. kerem bunu 21 kasım 2021 galatasaray fenerbahçe maçında ilk defa çok iyi yaptı ve bana göre kariyerinin şu ana kadarki en iyi maçını çıkardı. takımın geneli böyle olunca halil'in geriye gelmesi, top saklaması, hızlı bir şekilde rakip kaleye dönüp pas dağıtabilmesi çok değerli oluyor işte.

    takımın 3. sorunu ise yine hepinizin malümu takımın genç ve yeni kurulmuş olması. bu durum da bitiricilik sorunumuzun nedeni aslında. takım birlikte oynadıkça ve maçlar kazanarak geliştireceği özgüvenle bu sorunu aşacaktır.

    özetlemek gerekirse, gol atamama, skoru koruyamama problemimizin sebebi forvetler değil, orta saha ve beklerden kaynaklanan problemler ile takımın genç olması. takımın sorunları var evet ama bunlar aşılmayacak şeyler değil. 1 transfer döneminde 8 pozisyonu hatta boey ile 9 pozisyonu çözdük. orta sahanın çalıştığı durumda pva ve ömer de sol bek olarak idare eder. sadece oyunun merkezinde olacak o orta sahaya ihtiyacımız var. oyundaki sorunları çözdüğümüzde skorlar gelecektir. ligde kötü bir durumda olabiliriz ama enseyi karartacak bir durum yok. roma bir günde kurulmadı. takımın oyun olarak her maç daha ileri gittiğini görüyorum. maksimum 2 transfer dönemi içerisinde bu takımın tarihin en heyecan verici galatasaray takımlarından birine dönüşeceğine inanıyorum. o zamana kadar sabırlı olalım ve desteğe devam edelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın