• 64
    tarihi 19 mayıs 2019 şampiyonluk maçı dahil, 2018 ve 2019 şampiyonluklarının en kilit maçlarında tribünde bulunmuş olarak, tribünden nacizane anlayan biri olarak, ultraslanın ergen yaşta çocuklara bilet verip maç boyu zorla bağırtmasını ve maçlara zil zurna sarhoş gelinmesini tasvip etmeyen biri olarak yazıyorum;

    öyle maçlar vardır ki takımın ne oynarsa oynasın sen rakibi boğmaya, yuhalamaya devam edersin. öyle maçlar vardır ki takımın için değil rakibi bozmak için bağırırsın, takımın uyursa sen de uyumaz bilakis takımını sen uyandırmaya çalışırsın. futbolcu da robot değildir, maç boyunca agresif olamaz ve illa ki düşeceği anlar olacaktır. işte “öyle maçlarda” futbolcuların da ateşini harlamak için tribün, eğlence tezahuratlarına geçmek yerine sürekli rakibe baskı kurmalıdır, oyunu okuyarak ve takımını tanıyarak. 21 kasım 2021 galatasaray fenerbahçe maçı da öyle maçlardan biri olmalıydı ama olmadı... kendi takımımız için değil önce rakibi boğmaya ve ayaklarını titretmeye odaklanmalıydık, skora değil. o maçta agresif tribün agresif takım yaratmalıydı. "agresif takım agresif tribün yaratır" önermesi maçın yeri/zamanı/niteliğine göre değişebilecek bir önermedir.

    ali sami yen arena ne yazık ki son zamanlarda cehenennemlikten çıktı, son fener maçında da takım kadar olmasa da eksik bir performans sergiledi (hakem katliamını hariç tutuyorum).
App Store'dan indirin Google Play'den alın