• 238
    çok uzatmaya gerek yok altındaki şampiyon arabanın pilotudur sadece. mercedes ve diğerleri arasındaki farkı görüyoruz.

    tarihin en iyisi diyenler, sanırım farklılık arayan kesim. güncel ve güçlü her zaman iyi değildir arkadaşlar. şartlar da geçmişe göre eşit değildir. hemen basit bir örnek ile anlatalım;

    örnek 1: kafa vuruşu ile ağları delen metin oktay
    berbat zeminler
    yetersiz ve ilkel sayılabilecek ekipmanlar
    beton gibi bir top

    şimdi bu veriler elimizdeyken çok daha ''takım bazında'' başarı yakalamış burak yılmaz daha iyi futbolcu mu?

    stewart, lauda, prost, senna, schumi gibi isimler hikayesi olan zoru başaran, eşit imkanlarla fark yaratan isimler olmuşlardır. onları efsane yapan da budur diyebiliriz. fakat bu marka isimlerin sonuncusu olan schumi'den sonra f1'de ilgisizliğin artması yüzünden yeni reklam arayışlarına gidildi. bu da alonso-vettel-lewis gibi gibi isimleri öne çıkardı. ben lewis'in f1 içindeki ''jordan sonrası lebron reklamcılığı'' olduğunu düşünüyorum. yeni bir yüz, yeni bir satış ve strateji hamlesi f1 adına. görüyoruz ki tutuyor. sevenleri de var nefret edenleri de. ben nefret etmiyorum fakat tarihin en iyisi gibi laflara çok gülüyorum. yetenekli bir pilottur fakat ne en iyisi, ne de en iyilerden birisidir.

    eşit imkanlarda yarışıldığında veya onu başka bir arabada görünce daha iyi anlayacağız. fakat ben kendisinin başka takıma geçeceğini inanmıyorum. nedeni ise tahmin edilebilir. mesela bottas'ı alfa romeo'da izleyeceğiz. aradaki fark muazzam olacaktır.

    tarihin en iyisi diyenlerin ise aynı arabalarda olmak şartıyla schumi, hakkinen falan değil juan pablo montoya'yı lewis'in arkasına koysak, o meşhur telsiz konuşmalarını, şikayetleri fazlaca duyacağından şüphesi olmasın.

    efsaneleri sayarken hakkinen gibi bir ismi de koymadım dikkat ederseniz. yani bu adamın olmadığı yerde lewis falan demeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın