• 27
    manchester united'ın kendi sahasında maymun olduğu maç. david de gea'nın 25. ve 45. dakikalar arasındaki ilahi performansı olmasaydı kuvvetle muhtemel 6 kasım kardeşi olacaktık kendileri ile. tüm o performansın sonunda yediği ikinci gol ise ironik olduğu kadar yorgunluk ve çaresizliğin dışa vurum şekliydi. savunmayı kalabalık tutayım diyerek beşli defansla çıkan united'ın bir milyon kez arkaya adam kaçırması, goller dahil pek çok pozisyonda ceza sahasının iki kenarı arasında city'nin birçok kez orta yapabilmesi falan gerçekten skandal denebilecek olaylardı. boşu boşuna orta sahayı da rakibe tamamıyla teslim etmiş oldular.

    ikinci yarısı ise tamamen bir guardiola klasiğine sahne oldu. istediği skoru aldıktan sonra tamamen frene basıp oyunu kilitledi. manasız paslaşmalar, kaleyi değil de rakip oyuncuları yerinden oynatmayı düşünen aksiyonlarla geçti. united da "aman tadımız kaçmasın" diyerek sadece olduğu yerde durmayı tercih edince ortaya saçma sapan bir aktivite çıkmış oldu.

    cristiano ronaldo'nun maçın sonlarında de bruyne'ye yaptığı faul ise çaresizliğin dışa vurumu oldu. yine de kendi sahanda, dolu tribünler önünde bir derbi maçta 45 dakika rakibe en ufak bir baskıya bile gitmeden sadece topun gidişine göre 2-3 adım atarak beklemek de küçümsenecek bir sabır testi değil. ne kadar ruhsuz, ne kadar kötü bir takım da olsa; böyle bir durumda o şekilde sabır gösterebilmek de biz türklerin anlayamayacağı türden bir olay...
App Store'dan indirin Google Play'den alın