• 28699
    yeni kurulan ve geleceğe yatırım olarak düşünülen bir takım için puan olarak lig ve avrupa'da iyi bir düzeyde olan takımımız. daha iyi olacağına inanmakla birlikte kendimce bazı eksik gördüğüm noktaları paylaşmak isterim.

    1. kerem, morutan, halil mümkünse sürekli çalıştırılmalı ve karar verme yetileri geliştirilmeli. şut atacak yerde pas, pas verecek yerde şut atıyorlar. ayrıca çok top kaybı yapıp atak yememize sebep oluyorlar.

    2. orta saha oyuncularımız yugoslav faülünü öğrenmeli ve uygulamalı. kartsız faül nasıl yapılır bilmeliler. sonlandıramadığımız her atağımız kalemizde tehlike oluyor. yedlin ve van anholt sahadayken geriye çok geç döndükleri için savunma oyuncularımız da zor durumda kalıyor. mutlaka çözüm bulunmalı buna.

    3. bence cicaldau forvet arkası oynamalı. takımda asist, şut vb. skor değiştirebilecek tek orta sahamız. ancak sanki biraz fazla defansif görev veriyoruz ona. bunun için de tek forvet oynamak gerekecek tabi. ya da halil kanata yakın oynayacak ama o da çok zor. üretkenliği bir şekilde artırmalıyız. skor gücü yüksek iki forvetimiz var ama henüz bundan yeterince yararlanamadık.

    3. pres gücümüz çok zayıf. bilinçli pres yapıp top kapamıyoruz. ikili mücadelelerde çok zayıfız. sahipsiz top kapma olayı neredeyse yok. berkan yoksa daha bariz bu durum. orta sahamız agresif olmalı.

    4. pas oyunu, set oyunu vs. çok takılmadan maç içi çözümler üretebilmeliyiz. (bkz: 17 ekim 2021 galatasaray konyaspor maçı)nda özellikle ikinci yarı rezaletti. böyle bir durumda mesela ileri uzun vur, muhammed ya da diagne indirsin, indiremezse baskı yap top kap vs. ama biz bunu hiç denemedik.

    5. saha içi yerleşim sorunu had safhada. ön bölgede kerem, halil, morutan ve mustafa 'ya görev tanımları iyi verilmeli ve öğretilmeli. genç olduklarından daha fazlasını vereyim diye asıl görevlerini ve yerlerini kaybediyorlar. bu da dediğim gibi kalemizde pozisyon olurken, olası gol pozisyonlarımızı da çöpe atıyor.

    bunlar benim görebildiklerim. dahası da var ama genç ve yeni bir takımız. oynadıkça ve çalışarak aşılabilecek sorunlar. biz taraftar olarak sabretmeye, futbolcularımız da mücadeleye devam etsinler. inşallah güzel günler yakın. gelecek bizim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın