• 192
    4. sınıf mimarlık öğrencisiyim, inşallah seneye mimar olacağım. bu başlık altında yazılanları okumak gerçekten çok üzücü. özellikle galatasaray sözlük gibi bir ortamda mimarlık gibi dünyanın en önemli mesleklerinden birine karşı en ufak bir saygı bile kalmamış.

    dış cephenin mevcut durumunu savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, ben de beğenmiyorum. ancak bu yapıyı yapan mimarın eserine saygı duyulmalı, kanunlara saygı duyulmalı. adam o şekilde tasarlamış, sözleşmeye ben istersem değiştiririm diye bir madde de koydurtmamışsın. adamın talep ettiği miktarı ödeyip cephe üzerinde değişiklik yapma hakkına sahip olursun, bu kadar basit, biz yaptık oldu stad bizim demek eşkıyalıktır.

    benim de tasarladığım eseri benim kafama yatmadıkça kimse değiştiremez, değiştirtmem. eğer bir bedel talep ettiysem ve o bedel karşılanırsa kabul edebilirim bir ihtimal, sadece bedel konusu da değil, kafama yatması da önemli. ne bedel öderseniz ödeyin eserinin değiştirilmesini kabul etmeyecek mimarlar da tanıyorum. özellikle dış cephe bir mimarın imzasıdır, itibar meselesidir.

    yaşadığınız binaların dahi dış cephesini mimarının onayı olmadan değiştiremezsiniz. burada yazanlarının bir çoğunun mimarlık mesleği hakkında bir bilgi sahibi olduğunu da düşünmüyorum. hatta bir çoğunun "iç mi dış mı" sorusunu sorduğuna da eminim.

    tekrar ediyorum stadın dış cephesinin mevcut durumunu savunduğumdan değil, esere ve onu yapan mimara herhangi bir bilgi sahibi olmadan yapılan saygısızlıklara karşı tepkimi koyuyorum. açıkçası çok rahatsız oldum bu durumdan.

    sözlük moderasyonundan da rica ediyorum. hangi meslek olursa olsun bu mesleklere saygısız söylemlerde bulunan entrylere ve yazarlara yaptırım uygulanmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın