• 5
    derneklerde kongre olmaz genel kurul olur. dernekler yasasının emri gereğidir bu. kongre partilerde olur. çünkü siyasi partiler yasası öyle tanımlamıştır.

    spor kulüplerinin tamamı dernek statüsünde olduğundan ancak ve ancak genel kurulları olur. genel kurullar da olağan ve olağanüstü genel kurulu, mali genel kurul, seçimli genel kurul ve de tüzük genel kurulu gibi kollara ayrılır.

    önümüzdeki genel kurullar da mali genel kurullardır. pandemi nedeniyle yapılamayan mali genel kurulların ikamesi yapılacaktır. bu genel bilgiler ışığında galatasaray kongresi başlığı yanlıştır.

    saaadete gelirsek;

    bu mali genel kurulda mustafa cengiz yönetiminin ibra edilmemesi için çalışan liseci bir grup var ve bunlar yeni üye olmuş genç üyeleri provake ederek bu sonuca varmaya çalışıyorlar. bu saçma bir çaba. çünkü mali ya da idari ibrasızlığın hiçbir sonucu olmayacak tam aksine lisecilerin galatasaray’da açtıkları yeni bir yara olacaktır.

    mustafa cengiz ve yönetiminin artık başkanlığa aday olmayacağı gerçeği karşısında nali ibrasızlık ile ne amaçlanıyor olabilir. kaldı ki, mali ibrasızlık halinde kim hangi mali usulsüzlüğü ispat edebilecek? ibrasızlık sadece kağıt üzerinde kalacak ve liseli olmayan başkanlara üçüncü saldırı olarak olunacak. bu da sürtüşmeye ve gelecekte ayrışmaya neden olacaktır. en güzel örneği adnan polat’tır. böyle şeylere gerek yok. eğer mali bir usulsüzlük bir yoksuzluk varsa ve bunun delilleri de varsa derhal savcılığa teslim edilmeli. çünkü galatasaray’ın kuruşunu iç edene babam olsa acımam. zaten çokları zenginleşirken canımız galatasarayımız yeterince fakirleşti.

    eğer tesbit edilmiş bir usulsüzlük, yolsuzluk yoksa idari ya da mali ibrasızlık liseci kafatasçılıktan başka anlam taşımaz. başkan burak elmas’ın buna izin vermemesi gerekir. çünkü her fırsatta galatasaray camiasını birleştirmekten bahseden başkan böyle bir fay hattının okuşmasına izin vermeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın