• 8
    fifa 13'ten beri bir geri bir ileri yapan serinin muhtemelen en iyi oyunlarından biri. next-gen versiyonu için konuşmak gerekirse ciddi keyifli bir gameplay sunuyor. hypermotion dedikleri olayın dişe dokunur bir yanı olmayacağını düşünüyordum ama kontrolleri çok olumlu anlamda etkilemiş.

    online olarak sadece seasons oynuyorum, oyun hala fazlaca hızlı ama oynanıştaki geliştirmeler kendini hissetiriyor.

    offline modda ise;
    top fiziği olumlu anlamda çok değişmiş. kanattan kanada uzun toplar çok güzel görünüyor. boey'den aanholt'a uzun pas gönderip duruyorum.

    kale ağları ve direklerin tepkisi, gol sesi inanılmaz iyi. yediğim gollerde bile mest oluyorum.

    zayıf-normal-yapılı oyuncu vücutlarını sonunda düzeltmişler, 21'de mostafa ayıboğan gibi görünüyordu.

    sliderlarla ve yeni kamera ile oynanınca oyun tv'den maç izlendiğini düşündürebilir. ea gamecam denen kameraya alışmak biraz zaman alsa da alıştıktan sonra başka kameralarda oynayasınız gelmiyor. gerçekçi gameplay için os community sliders'ı kesinlikle deneyin: https://forums.operationsports.com/...mmunity-sliders.html

    tam gerçekçi oynanış için devre süresini minimum 8 dakika yapmanız gerekiyor ama, bu herkese göre olmayabilir. ben kendi keyfime göre birkaç slider'ı değiştirdim, oynanış o kadar rafine oldu ki akşam olsa da giresun deplasmanına çıksam diye bekliyorum.

    skill hareketleri, nihayet, etkisini büyük oranda kaybetmiş. hem online'da hem offline'da skillere abana abana gitmek mümkün değil artık. benim gibi gerçekçilik takıntılılar için büyük nimet.

    sorunlara gelirsek;

    kariyer modda resmen hiçbir yenilik yok. aynı tas aynı hamam. sadece artık oyunda stadı olmayan bir kulüp seçerseniz stadı azıcık customize edebiliyorsunuz.

    savunma çizgisi maç içinde aşırı geri çekiliyor. rakip koşu attığında tüm savunma rakiple birlikte geriye gidiyor. ofsaytı bozuyorlar ve ceza sahanızın içinde hapsolabiliyor oyun. bunu çözebileni daha görmedim. taktikler ve direktifler de fayda etmiyor, oynanıştaki en salakça şey duyebilirim. muhtemelen patch'le düzeltirler, çünkü baya şikayet var.

    oyuncu animasyonlarındaki yapaylık biraz giderilse de hala robotik hareketler var. maç kamerasında çok belli olmuyor ama replay sırasında çok yapay görünuyor bazi animasyonlar.

    ufak tefek hatalar mevcut. bazen rakip serbest vuruş kullanacağı zaman mal gibi bekleyebiliyor. bir oyuncunun formasında, kramponunda falan değişiklik yapınca oyuncu otomatik olarak eldiven ve uzun kollu forma giymeye başlıyor. ağustos ayında bile öyle çıkıyorlar maça.

    **

    şimdilik çok keyif alarak oynuyorum. umarım patchlerle oynanışı daha da hızlandırıp skill hareketlerinin etkisini artırmazlar.

    seasons'da kapışmak isteyen renktaşlar ps5'te nitratdarjan adıyla şahsıma davet gönderebilirler.

    edit: pc ve eski jenerasyon konsollarda maalesef oyun fifa21'in aynısı. övdüğüm yanlarının çoğu yeni nesil konsollara özgü. hadi ps4 ve xboxone'ı anladık da pc'ye neden üvey evlat muamelesi çekiyorlar anlamak mümkün değil. şu gameplay pc'de olsa modlama avantajıyla oyun efsane olabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın