• 6
    son zamanlarda fatih terim tarafından, gerek kötü oyun gerekse kötü skorlar için sıklıkla önümüze sürülen argüman.

    kendisine saygı duymakla beraber bu argümanı duymaktan da, bunun haklı görülmesinden de, kendisinin bunun haklı bulunmasını/kabul edilmesini beklemesinden de ciddi anlamda sıkılmaya başladım. tek duyduğumuz şey "oradan seyahat ettik, sabah indik, tek antrenman yaptık, iki maç arasında 72 saat bile yok" cümleleri.

    yahu hocam futbola yeni başlayan oyuncular mı bunlar, haftada 1 toplanıp halı sahada takılan amatör takım mıyız biz? milyon euroluk topçuların 3 günde 1 maç yapamayacağının iddia edilmesini bir tek ben mi kabul edemiyorum? kaldı ki futbol dünyasında 2021-2022 sezonunda avrupa kupalarında (şampiyonlar ligi - avrupa ligi - konferans ligi) mücadele eden 96 takımın her biri için en azından aralık ayı sonuna kadar geçerli olan bir durum bu. neden bununla baş etmek zorunda kalan tek takımmış gibi davranıyoruz? premier lig takımlarının kendi kupaları da dahil olmak üzere yeri geldiğinde, özellikle de noel zamanı 2 günde bir maça çıktıklarını kendisi bilmiyor mu?

    üstelik futbolcular antrenmana kıyasla maç oynamayı her zaman daha çok sevmişlerdir, bunu eski futbolculardan da çok kez duymuşuzdur. futbolcu dediğin antrenman yapmaktansa her zaman maça çıkmayı ister ve bekler. o yüzden açıkçası futbolcular nezdinde bir sorun ve problemmiş gibi görüldüğünü de düşünmüyorum.

    eğer fatih hocam'a artık bu tempo zor ve yorucu gelmeye başlamışsa belki bir özeleştiri yapmasının vakti gelmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın