• 198
    galatasaray'ın oynamaya çalışan rakibi karşısında oynadığı müsabakadır. öncelikle ben kendi adıma bana böyle bir maç izlettirdiği için kasımpaşa'ya teşekkür ediyorum. galatasaray'a gelirsek, kasımpaşa'nın delifişek ataklarından bazıları, ve golün geldiği dakikanın da içinde bulunduğu 10 dakika dışında, takım çok sorun yaşamadı. golü kalesinde görmesine rağmen keita'nın normal olmayan golüyle toparladı, penaltıyla da maçı kopardı. öyle maçı değerlendirirke ince ince işlemeye gerek yok, bazı ruh hastalarının anlayamadığı üzere, takım rijkaard'ın aslında oynatmak istediği futbolu, kasımpaşa'nın açık futbol anlayışının da etkisiyle %60-65 gibi bir verimlilikle oynadı bugün. baştan sonra hücumu düşünen, sahada olan bütün oyuncularının (ayhan akman hariç) takımı ileriye götürmeye çalıştığı, ve doğal olarak farklı bir galibiyet alan galatasaray, fenerbahçe'nin yine, yeniden kaybettiği haftalardan birini en sonunda değerlendirmeyi başardı. gio performansıyla özel olarak diğer oyuncuların önüne çıktı, ayhan akman performansıyla özel olarak dünyadaki bütün futbolcuların (selçuk şahin hariç) gerisinde olduğunu gösterdi. yani böyle bir yandan gio ile, keita ile, jo ile mutlu ederken, diğer yandan mehmet topal ve ayhan akman gibi iki kafadar ile insanı alkolik olmaya iten bir müsabaka izledik.

    leo franco yediği golde istisnasız her zaman olduğu gibi hatalıydı. topa bir kaleci gibi değil, bir top toplayıcı gibi çıkması trajikomik bir durumdu benim için, zira gözlerim dolarken, bir yandan da sinirden güldüm. neyse kendisi ile düzeyli bir beraberlik yaşamak isteyenler de var, bu kadar yüklenmeyeyim kendisine.

    savunma neill dışında yine biraz savruktu. caner zaten kafa yapısını düzeltemediği sürece artık takımda sol açık bile oynamaması gereken bir adamken, sol bek bölgesinde doğal olarak sapıttı. ilk yarının sonlarına doğru bir pozisyonda rakibinin bacaklarını yirmi parçaya bölme isteği, rakibinin üzerinden zıplamasıyla engellendi. gereğini çok fazla aşan çıkışlar yaptı. neyse klasik caner işte. servet ve sabri fena değildi, hatta sabri sadece sakatlıktan çıkmış bir durumda 90 dakika çıkarabildiği için bile takdir edilmeli.

    orta saha bölgesini değerlendirmek gerekirse, ayhan'ın tek başına ortasına sıçmaya çalıştığı bölgeyi, mehmet topal beklemediğim bir şekilde az da olsa toparlamayı başardı. kalan oyuncuların tamamı hücumda bölge değişerek oynadığı için, orta sahanın savunma ve oyun kurmaya yönelik, bu iki oyuncuya ait bölümü, ayhan'ın etrafındaki her adamı öldürmeye teşebbüsü nedeniyle ciddi anlamda rezaletti.

    hücum bölümünü değerlendirmeye gerek yok. frank rijkaard ve johan neeskens'in oynamalarını istedikleri futbolu sonuna kadar uyguladılar. yine de açık oynayan kasımpaşa'ya teşekkür etmeleri gerekir.

    özetle, takım bugün gayet iyi bir oyun ortaya koydu. lider durumda. puan farkı da tatmin edici. ama frank rijkaard'a sallayanlar, "biz yanlış düşünmüşüz" demediler, sadece saçmalamalarına bir süre ara verdiler. ilk fırsatta mukavvadan taraftarlıklarına devam edeceklerdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın