• 326
    türk lirasinin € ve $'a kar$i deger kaybetmesi ve gelirlerin türk lirasi üzerinden ancak giderlerin € ve $ olmasi makasi tabii ki biraz daha açti. öte yandan bir dönem uygulanan saçma yabanci kisitlamasi spor kulüblerini pahali ancak verimsiz yerli futbolculara sevk etti. senin yeti$tirdigin vasatin biraz üstü futbolcun ülke de yildiz olarak lanse edildi ve otomatikman piyasasi yükseldi. oysa ki ayni fubolcu avrupali muadilleri ile kiyaslandiginda maalesef gerçekler ortaya çikti ve bu tabloya göre tarik çamdal, yigit gökoglan, alper potuk, serdar kesimal, sezer öztürk gibi futbolcular yillarca hak ettikleri degerden fazlasini gördüler ve $imardilar.

    sonra ne oldu? birden yabanci serbest kaldi ve bu bahsi geçen futbolcular gözden dü$tü. ülkeye disiplinli, altyapili, genç ve gelecek vaad eden potansiyelli yabancilar giri$ yapti. gün itibari ile süper lig ve alt liglerde a$agi yukari her takimda bunlardan var. bu arada altinordu gibi istisnalar da yok degil.

    hal böyle olunca 5 para etmez yerliye milyon dolarlar vermek zorunda kalmiyorsun. yerli adamin bir hedefi yok. kendimi biraz yirtip süperlig'de istanbul takimlarindan birine transfer oldum mu, dünyaligimi yaparim, gerisi zaten tiriviri dü$üncesi hakim bir çogunda. elbette istisnalar var ancak. istisnalar hepimiz zaten hak ettigi degeri vermeye haziriz ancak önümüzde tarik çamdal, alper potuk ve niceleri gibi örnekler var.

    $imdi bu ülkeye neden çicaldau'lar, morutan'lar, boey'ler gelmesin? gelmesinler ki makas iyice açilsin.

    fc sheriff tiraspol üzerinden makas geyigi yapan arkada$lar var. açip baktin mi adamlarin takiminda kaç tane yabanci var? ben söyleyeyim, ya$ ortalamsi 25 ve takimin %78'i lejyoner. aç, bak, göre. adamlar dünya karmasi gibi.

    adam ara$tirmi$, potansiyelli genç yabancilari alip takimina monte etmi$ ve deplasmanda real madrid'i yenmi$.

    makas ne zaman açilir biliyor musun?

    yabanci siniri daha da dü$er ve sen:

    - ülkeye kariyerli ve pahali yabanci getirmek zorunda kalirsan*** (konuyu a$agida açiyorum)
    - kalitesiz ama pahali yerli futbolcu oynatmak zorunda kalirsan
    - anamizin ligindeki ba$arilarin ile mastürbasyon yapmak zorunda kalirsan ve avrupa da 1 arpa boyu kadar bile ilerleyemezsen

    ***yabanci sinirindan ötürü takimi vasat ve vasat alti futbolcular ile doluruyosun. ba$arisiz olunca en azindan kariyerli yabanci getireyim ki, taraftar mutlu olsun diyorsun, onlar da uzun vadede senin belini büküyorlar. zira verdikler katki ile cüzdaninda açtiklari bo$luk ayni paralel olarak ilerliyorlar ve tek ba$ina maç kazandiramadiklari için vasat yerlilerin gölgesinde kaliyorlar. ancak yabanci siniri olmayinca potansiyelli, genç ve uygun fiyatta yabancilara yönelebiliyorsun, ya tutarsa hesabi. tutarsa ve kendini gösterebilirse avrupa'ya satip ekonomine katkida bulunabiliyorsun.

    yabanci siniri futbolun katilidir! futbolcunun kimligi olmaz! iyi ise oynar! bu kadar basit!
App Store'dan indirin Google Play'den alın