• 28660
    2021-2022 sezonu yaz transfer dönemi dahilinde gençleşme yönünden güzel hamleler yapsa da genel kadro kalitesi yönünden biraz sınırlı kalmış hissi veren takımımız.

    örneğin sağ kenarda* olimpiu vasile morutan geniş alanlarda top taşıyacak atletizme ve enerjiye sahip olmadığından onu kaleye yakın konumlandırırken diğer kenarda top taşımakta mahir bir oyuncu tercih edebilirdik. ancak maalesef bu görevi yaptırmaya çalıştığımız muhammed kerem aktürkoğlu bu iş için yeterli değil. driblingi ve adam eksiltme kabiliyeti güçlü, alanları kat edebilecek enerji ve atletizme haiz bir oyuncu katabilmeliydik kadromuza. morutan'ı rachid ghezzal tarzında kullanırken top taşıma görevi de diğer kenardaki oyuncunun olurdu.

    26 eylül 2021 galatasaray göztepe maçı boyunca her iki kanat oyuncumuz üzerinden denediğimiz neredeyse bütün top taşıma girişimleri top kaybı ile sonuçlandı. hücumda ritim kalmadığı gibi rakipten topu kapmak için ekstra yorulduk ve top kayıplarından ötürü rakibimizin cesareti ve inancı yükseldi. bu durum daha kaliteli rakipler karşısında ciddi anlamda başımıza dert açabilir.

    orta sahada ise neredeyse bütün savunma görevlerini berkan kutlu üstleniyor. bu durum bana 2005-06 sezonunda alioum saidou'nun durumunu hatıratıyor. üstelik bu kez o sezonun aksine hem uefa avrupa ligi'nde mücadele ediyoruz hem de ligimizde 18 değil 20 takım var. orta sahada berkan'a yardım edebilecek, tamamen defansif olmayan, alan kapatacak çabukluğa ve pres için yeterli enerjiye sahip bir oyuncuya* ihtiyacımız vardı. elde bu rolü üstlenecek başka oyuncu yok.

    taraftar olarak teknik kadronun tercihlerinde dair memnuniyetsizliğimiz zaten aşikar. şahsen fatih terim'in görevi bırakması gerektiği inancındayım. ancak hoca değişimini gerçekleştirsek dahi kadromuzun şampiyonluk için yeterliliğinden emin değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın