• 99
    hemen başarı gelmeyecekse boşuna yapılmış planlamadır. hepimiz biliyoruz ki bu sene başarılı geçmezse daha ilk senesinde bozulup eski usüle dönülecektir. futbol bir taraftar oyunu ve türk taraftar profili böyle bir şeyi kaldırabilecek olgunlukta değil. bir planlama olacaksa hem geleceği kurtarabilecek hem de hemen başarı sağlayabilecek bir planlama olmalı. artık o nasıl olur bilemiyorum.

    geçen sene ilk maçında halil dervişoğlu'na yazılanlar ortada hala açıp okumak mümkün. keza aynıları dün ilk maçına çıkan gustavo'ya söylendi. türk toplumu algılarla yönetilen bir toplum. geçen sene beşiktaş'ın iyi futbol oynayarak şampiyon olduğu, galatasaray'ın kendilerinin üzerinde bir kadrosu olduğu bile kabul ettirildi kamuoyuna. yapacak bir şey yok ülkenin dinamiklerine uygun hareket etmezseniz desteklenme şansınız yok. mesela bir dünya para harcayıp bu paranın geri dönüşümü olmayacak bir ucl kadrosu kuran ahmet nur çebi yakın tarihte başarılı olması halinde efsane başkan, yerine gelip bıraktığı enkazla uğraşacak kişi ise kestane başkan olarak anılacaktır. bunu göremeyecek olan türk insanını iyi tanımamıştır.

    işin özü 3 yıllık planlama falan hikaye. herkesin dilinde olmasına rağmen ne anlama geldiğini bilen insan sayısı çok çok az. kocum kosecki nickli yazarımız gayet güzel anlatmıştı durumu ama malesef halen çok anlayan çıktığını görmedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın