• 43712
    "pandeminin sonucu olarak insanların sosyal medyada sosyalleştiği, sosyal medyanın da türkiye’de sürekli negatiflikten beslendiği bir ortam var. bunun da getirmiş olduğu birikimle bana göre taraftarlar, sahaya geldiklerinde şunu unutmaya başladılar; taraftar, takıma sahip çıkan kişi demek. biz hep taraftarın 12’nci oyuncu olmasını ve bir sinerji yaratmasını istiyoruz ama sürekli bir kaos ve eleştiri var.

    galatasaray’da son 1 yılda eski başkanımız mustafa cengiz ile alakalı olarak bir başkanlık kaosu vardı. şimdi yeni bir ekip geldi, çoğu taraftarın da beklediği genç bir başkan geldi. takımın başında türk futbol tarihinin en başarılı antrenörü var. fatih terim de her sene şampiyon olacak diye bir şey yok. şampiyonluk kaybettiği 1-2 sezon var. bir hoca üst üste 2 sene şampiyonluk kaybeder, takım çok kötü olur, o zaman yönetim bunu değerlendirir. geçmişteki başarılarımızı sürekli gündeme getirelim demiyorum ama sonuçta yeni bir yönetim var. bunu rakiplerimizin yapması doğal çünkü bir rekabet var ortada. ben açıkçası hocanın şu anki psikolojisini çok iyi anlayabiliyorum. zamanında ben de bu tarz sıkıntıları, belki de fazlasını yaşamıştım. bütün galatasaraylıları sağduyuya davet ediyorum.

    sosyal medyayı çok aktif kullanmıyorum ama arada eşimin hesaplarından girip bakıyorum. bir bölünmüşlük gözüküyor. evet, farklı gruplar olabilir ama bütün grupların hedefin galatasaray’ı desteklemektir. biraz sabretmek ve pozitif olmak gerekiyor bana göre. biz hepimiz takımımızın başarısını istiyoruz. o psikolojide antrenör de motive olamaz, oyuncu da motivasyonunu kaybeder. sonuçta takımımıza zarar veriyoruz. rakip takımın yapmak istediklerini biz kendimiz yapıyoruz. sükunetin sağlanması gerekiyor. bu konuda herkese görev düşüyor. galatasaray taraftarı, dünyanın sayılı taraftar gruplarından bir tanesi. herkesin bu markaya sahip çıkması gerekiyor. bunu yaratanları da taraftarın kendi içerisinde ayıklaması ve dışlaması gerekiyor. tabii belli bir süre sonra takım başarısız giderse yönetim bunun kararını verir, taraftar da tepkisini gösterebilir ama daha sezon başındayız."

    ergin ataman
App Store'dan indirin Google Play'den alın