• 58
    göreceli bir kavram. rakibe göre yetersiz olup olmadığı değişir. salt olarak bu sezonki kadromuzu değerlendirirsem yetersiz diyemem kesinlikle. bu sezon ki kadroyu alternatifler yüzünden çok yeterli de bulmasam, yakın tarihte sezona girdiğimiz kadrolara bakarsak ortalamanın rahatlıkla üstünde derim ancak bazen iyi kadro kursanız da rakipleriniz çok daha iyi olduğu için yetersiz kadro olabiliyor o da. ya da bazı kendi içinde yetersiz kadrolar ligde ciddi bir kadro olmadığı için yeterli hale gelebiliyor.

    şuan ki durumumuz birinciye benziyor. gayet iyi bir kadroya sahibiz bence. transferlerin çoğunu beğendim izlediğim kadarıyla ama rakiplerimizle karşılaştırırsak kadro olarak onlardan geride olduğumuz da bir gerçek. bu kadar para harcamışken onlardan daha iyi kadro kurabilir miydik? evet, farklı bir yol izleyebilirdik ve 2017-2018 sezonu öncesindeki gibi daha hazır, olmuş, mali olarak geri dönüşü olmayan ve yüksek maaşlı oyuncuları alıp sezona daha iddialı girebilirdik. ancak bunun artık çözüm olmadığının farkına vardık. ve bence doğru olanı yaptık. günü kurtarmak yerine artık bu borç yükünden ve döndürülemez yapıdan kurtulmak için zor yola girmeyi kabullendik. ama taraftarın bunu hiç kabullenememiş olması çok üzücü. bir yandan da endişe verici. demek ki türkiye'de her zaman sözde söylenen şeyler gerçekten laf olsun diye söyleniyormuş.

    peki bu dediklerim şampiyon olamayız anlamına mı geliyor? kesinlikle hayır. bence önemli olan kadro değil zaten. ne oynadığın daha önemli. kadrosu yeterli olan şampiyon olur diye bir şey yok. ne kadrolar gördük hem bizim hem de rakiplerin sahada hiç bir iyi oyun ortaya koymadığı ya da bu kadrodan bir şey olmaz denilen kadrolar eze eze şampiyon olduğu. futbol da önemli olan kadro değil sahada ne oynadığındır. bunu da antrenmanda ne çalıştığın gösterir. jurgen klopp'un da dediği gibi: "şampiyonluklar havalimanlarında değil, antrenman sahalarında kazanılır." biz kendi oyunumuza bakalım. çok yeni bir kadroyuz ve bir şey inşa etmeye çalışıyoruz. hatalarımızı görüp onlara çözüm bulmalıyız. yapamadığımız şeylere çalışarak sahada yapmaya başlamalıyız. kusurları en aza indirerek oyunu yukarı çekip mükemmelleştirmeliyiz. bu da birkaç maçtan sonra olacak şey değil. yeterli zaman geçtikten sonra bir gelişim göremezsek o zaman sorgulamaya başlamalıyız teknik ekibi.

    yine çok sevdiğim bir hocamın sözünü söyleyerek yazımı noktalamak istiyorum: "çok iyi kadroların şampiyon olamadığını çok gördüm ama iyi oynayan ve daha çok mücadele eden bir takımın şampiyon olamadığına rastlamadım."
App Store'dan indirin Google Play'den alın