• 99
    başarı dediğimiz şey konulan hedeflere ulaşıp ulaşmama olarak değerlendirildiğinde hepimizi içine alan bir profil tanımıdır. problem taraftarın "başarıya endeksli" olup olmamasından çok "skora endeksli" olmasıdır.

    başarı tek bir maç ile değerlendirilmemeli, herhangi bir konuda koyduğunuz hedefe ne ölçüde ulaştığınız ile tanımlanmalı. örnek vermek gerekirse genç bir takım kurma hedefine ulaşma yolunda doğru adımlar atılmıştır. sahada iyi bir oyun görme hedefi henüz istenilen seviyede değildir. ligde ve avrupada hedeflenen başarı kriterlerine ulaşma konusu ise henüz ölçülebilecek seviyede bile değildir çünkü yeterince maç oynanmamıştır.

    skora endeksli taraftar problemi ise ciddi bir problemdir. çünkü ana hedeflere ulaşma yolunda sapma olmasa bile anlık duruma göre kısa vadeli tepki gösterir ve bu tepkiler sizin başarı hedeflerinizi de olumsuz etkileyebilir. spor medyası bu konuda çok güzel bir örnektir, neredeyse tamamı maçın sonucuna göre oynanan oyundan bağımsız olarak söyleyeceklerini değiştirmektedir. (bkz: 19 eylül 2021 galatasaray alanyaspor maçı) eğer kazanılsaydı sahada aynı oyun olsaydı bile rotasyon yapılmamasının ne kadar doğru olduğu, geçen sene beşiktaş'ın bu sayede başarılı olduğu yorumlarını okuyacaktık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın