resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1608
    futbolcuyken çok koşar, çok top kazanır kazandığı topları da iyi kullanırdı. bunlari yapınca zaten çok iyi futbolcu oluyorsun direkt olarak. okan, suat, emre ya da yakın tarihte elmander gibi oyuncuları iyi yapan şey yürekten oynamaları, çok koşmaları değildir. bu da bir etkendir ama onları asıl iyi yapan çok koşmalarinin yanında sahip oldukları teknik, oyun görüşleri ve zekaları, top kullanma becerileri gibi unsurlardır.

    örneğin emin olmamakla birlikte bence umut bulut elmander'den daha çok koşuyordur ama elmander doğru koşardı. bazen topa basar bazense sadece pas açısını kapatır, orta sahadan top almaya gelen adamın topu almasını engeller; stoperi, beke ya da diğer stopere dönmeye zorlardı. umut bulut ise sadece topun peşinden koşardı.

    işte okan buruk da sadece çok koşmazdı. bugün en azından benim hayran kalarak izlediğim cica gibi top kapma becerisi üst düzey bir orta sahaydı okan. hatta iliç falan dense de bana cica'nın asıl hatırlattığı oyuncu okan'dır. tabii okan çok daha fazla koşardı, dinamo gibiydi ama cica da oyun okumada, tek pasta daha iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın