• 8133
    maçtan sonra yedlin başlığında taraftarın yedlin'i ıslıklamasının yanlış olduğunu asla da tasvip etmediğimi söyledim. sonra hem sözlükte hem sosyal medya da sonra da bizzat fatih hoca tarafından bu konunun üstünde epey yoğunlaşıldı.

    evet futbolcu ıslıklamak bana göre yanlış bir eylem çünkü uzun vadede baktığında sana olumlu geri dönüşü çok nadir. futbolcuyu hem maç içinde moral olarak dibe indiriyosun hemde gelecek maçlarda muhtaç olduğun futbolcuyu belki de daha da kullanılmaz hale getiriyosun işin bu tarafında düşüncelerim bu.

    ancak gelelim fatih hocanın galatasaray taraftarı sevecendir bu statta böyle şeylerin olmaması lazım kısmına, evet oyuncu bazında elbette yanlış ama bence genel olarak baktığımızda taraftar olarak sataşacak yer arıyoruz ve uzun süredir kötü oynayan oyunculardan hıncımızı çıkarıyoruz.

    eleştiriler mütamadiyen o gün kötü performans gösteren oyuncuya gidiyor bunun bir tık ötesi hoca olacak ama hocamız farkında mı bilmiyorum.

    dünyanın hiçbir yerinde özellikle türkiye gibi sabırsız bir coğrafyada 2.5 yıldır ligde başarısızsan eleştiri odağı futbolcudan ziyade hocaya çevrilir.

    şimdi sözlükte hocayı eleştiren biri görülünce hemen nankör bu adam galatasaray'ın efsanesi gibi argümanlarla karşılaşıyoruz ancak kimse hocayı eleştirirken bu sıfatları elinden almıyor.

    bence galatasaray taraftarı hocanın elde ettiği krediyi fazlasıyla kendine veriyor. çünkü hem riekerink, hem tudor sezona iyi başlamalarına rağmen ilk sezonlarında bir kaç tökezlemeden sonra tribünlerden direkt istifa sesleri duymaya başladılar. ikisini de fatih hoca ile karşılaştırmak istemiyorum ama onların arkasında kimse daha ilk sezonları sabır gerek demedi, ya da sosyal medya da kimse aldığı bir galibiyeti sezon özelinde tekrarlayıp durmadı.

    evet bahsettiğim hocalar kariyer olarak elbette fatih hocanın yanından bile geçemezler ama anlatmak istediğim fatih hocayı eleştirince hakkını vermemiş oluyoruz ya veya nankörlük etmiş oluyoruz ya o açıdan diyorum zira 3 senedir aynı sezon başlangıçları ve isimler değişse bile aynı oyun vasatlığını guradiola veya kloop'u getir çoktan yaka paça yollamıştık ülkeden.

    konu biraz farklı yere kaydı ama galatasaray taraftarı olsun fenerbahçe taraftarı olsun beşiktaş taraftarı olsun özellikle twitter'da ki eleştirilerine kulak asmamak en doğrusu çünkü kaç yaşında olduğu belli değil tek bildiği küfür etmek olan özel bir topluluk var orada onu anlıyorum.

    ama stada ülkemizde ki hayat pahalılığını düşününce bütçesini maça ayırarak büyük fedakarlık yapan taraftar eleştirilemez, hayıflanırsın, üzülürsün ama eleştiremezsin.

    galatasaray taraftarı her zaman takımının yanında olmuştur, kötü gün olmuştur stada 50 bin kişi antrenman izlemeye gelmiştir, mağlup olmuştur sahaya çağırıp alkışlamıştır bunun gibi bir çok örnekte sayarım ama bence genel doluluğumuz yine aynı şeylerin tekrar etme korkusu.

    çünkü 3 yıldır toplasan 10 maç sayarsın sayamazsın galatasaray'ın gümbür gümbür oynadığı maçı.

    bu sezona bakıyorsun elde bir tek lazio maçı var, ligde hatay'a son dakika gol atmasan 4 maçtır galip gelemeyen bir takım olacak.

    evet sabır edelim ama bu taraftara da gösterilsin bir şeyler, bu taraftar sahada takımda en ufak kıvılcım görsün bire bin katar destekler ama görülmediği için ve sezonun çoğu maçında bir sistemsizlik var olduğu için zaten yeteneği kısıtlı bazı oyuncular daha da göze batıyor ve bu durum da ıslıklanmalarına yol açıyor.

    evet yedlin ıslıklanması hata ama kaybedilmiş ve sahada rezalet futbol oynamış bir takım varken günün sonunda taraftar suçlu çıkıyorsa, bunun en büyük muhalifi ben olurum.

    kimse bahane duymak istemiyor, hata varsa artık kabul edilsin ama artık havanın soğukluğuna, yolun uzunluğuna, makasın açılmasına vb. gibi laflar duymayı da artık bu taraftar kabul etmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın