resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1921
    yetişkin olmasını beklediğim ancak henüz yetişkin olamamış genç bir futbolcu. bunu açıklayacağım ve marcao ile yaşadıkları olaya daha farklı bir açıdan bakacağım bu sefer, biraz da uzunca yazacağım.

    bu insanlar hayatlarının başlarında futbolcular. bakınca aslında kerem 22 yaşında genç bir adam. 22 yaşında dediğimiz klasik bir türk genci, üniversite okuyan, öğrencilik yıllarının zorluğunu yaşamış, cebindeki parayı denkleştirmeye çalışan, bir yandan derslerini başarmaya çalışan, bir yandan eğlenmeye çalışan, hayattan ilk tokatlarını mecazi manada yemeye başlamış belki de çoktan yemiş insanlardır. ancak futbolcu olunca bizim ülkemizde ve dünyada genellikle sosyoekonomik düzeyi düşük ve eğitimi aksamış gençler topluluğu ortaya çıkıyor. gelişmiş ülkelerde bu eksiklik bir şekilde kompanse edilse de bizim gibi toplumsal eğitim standartı vasat olan ülkelerde ise iyice ortaya çıkıyor.

    tekrar kerem ve marcao olayına dönelim. marcao belki kerem sus işareti yaptığı için başlangıcında haklı olduğu bir olayda yaptığı aşırı hareketlerle haksız hale geldi. sonrasında ise yapılabilecek her şeyi yaptı bu olayda. cezasını da çekmeye devam ediyor. kerem ve ailesi hatta menajeri ise bu olayı uzatma gayretinde günlerdir. kerem maç içindeki lüzumsuz göndermeler dolu mimikleri ve tavırları, ailesi ise sürekli konuşması ile bu ateşi harladı durdu. kaç gündür beklediğimiz birbirlerine sarılıp barışma görüntüleri nihayet fatih hocanın yine mükemmel bir konuşmasının akabinde gerçekleşti.

    burada dikkatimi çeken olay kerem'in gel gitleriydi. başlangıçta yine asık suratla devam ederken marcao'nun gelmesiyle beraber ona sarılışı ve hatta sarılma sırasında marcao'nun sırtına vurması ve geri dönüşü sırasında takımın yaptığı alkışa anlık eşlik etmesiyle burada kerem'in ciddi baskı altında olduğunu hissettim. büyük ihtimalle ailesi tarafından ciddi baskı görüyor ve yönlendiriliyor bu konuyla ilgili. bir anlık ortamın pozitif atmosferiyle bu etkiden kurtulup bu hareketleri yapmış gibi bir his oluştu bende, refleksif bir davranış gibi oldu çünkü. bu da başta neden henüz yetişkin olamadığını açıklıyor.

    bu konuda kerem'i yadırgamıyorum. klasik türk aile sisteminin ve vasat eğitim sisteminin normalidir bu çocuk da. gelişmiş ülkelerin futbolcularıyla karşılaştırıldıklarında mental açıdan zayıf kalmaları tesadüf değil yani. bugün 900.000 tl civarında dediğimiz yıllık parayı az önce bahsettiğim klasik bir türk genci kazanamaz. ailesi de bunun şımarıklığı içinde futboldaki bolluğun nimetlerinden daha da daha da fazla yararlanmak ister bir tutum içinde. insanın aklına başka bir şey gelmiyor. mağduriyetten çıkar elde etme bu toplumda alışkanlık haline geldi. diğer futbolcular onun kaç katı kazanırken o neden kazanmasın değil mi? üstelik bu kadar çıkış yapmışken. haklılar belki de. ama bu olayı daha fazla kurcalamanın manası yok, hatta kerem'e zararı olacak boyuta getirdiler. kerem elbette futbol içinde hak ettiğini alacaktır, yetenekleri onu gösteriyor. biraz daha sabır gerek sadece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın