• 646
    2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde nispeten başarılı olmuş yönetim.

    yazıyı yazmak için transfer döneminin bitmesini bekledim.

    öncelikle yıllar sonra taraftarın istediği genç, düşük maaş skalası , durgun değil hareketli oyunculara yöneldikleri için teşekkür ederim.

    tabi eksik kalan parçalar oldu fakat ekonomik durumumuz, ligimizdeki saçma kural sebebiyle kurulabilecek güzel kadrolardan biri kuruldu.

    pozisyon olarak gidelim;

    kalemizde aslında kimsenin yedek alınmalı gibi bir düşüncesi yoktu. fakat gelen garabet yabancı kuralı ve fernando muslera'nın aşırı formsuz başlaması herkesin aklında yerli bir yedek kaleci fikri oluşturdu. sadece yedek değil yeri gelince nando'yu yedeğe çekebilecek potansiyelde bir isim istendi. irfan can eğribayat bu isimlerin başında geliyordu fakat olmadı. bu sebeple neden alınmadı diye sitem edecek durumda değiliz. olsaydı yerli kalecimiz elimiz çok rahatlardı fakat durum bu.

    en iyi bölgemiz ise defans hattımız. nelsson, marcao, luyindama, kaan, alpaslan gibi isimler mevcut.

    sağ bakte boey çok iyi bir transfer. yedeği yerli olmasını isterdik fakat yedlin gitmedi mi gönderemedik mi bilinmez ama kalması kötü oldu. çünkü biraz yetersiz gözüküyor kendisi. birinci canımızı sıkan durum bu.

    sol bekte ise pva gayet iyi bir oyuncu. free bir transfer oldu ve maaşı da çok yüksek değil. ama yedeği ömer bayram kendisine yakın kalitede değil. ikinci can sıkan durum da bu.

    orta sahamız berkan, taylan, gustavo, cica, soso, emre kılınç, aytaç kara ve atalay olmak üzere şekillendi. geçen sezon çok dile getirdiğimiz taylan'ın yedeği mevzusu son gün de olsa çözüldü. belki de taylan formsuz olmasa akla bile gelmeyecekti bu bölge.

    gustavo-taylan, cica-soso, berkan emre kılınç, aytaç kara yedeklemesi ile orta saha en azından ocak ayına kadar bizi rahat götürür.

    kanatlarımız ise çok ama çok rahat olduğumuz bir bölge.

    solda bay,kerem,arda, emre kılınç sağ tarafta morutan,oğulcan,bay,kerem, soso gibi isimlerle kanatta sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. babel'i asla kadroda düşünmüyorum.

    forvet rostasyonumuz ise hem farklı hem kaliteli. diagne ile başka oyun, halil ile başka oyun, mohamed ile farklı oyun oynayabiliriz. burada da sorun yaşamayacağız sanırım.

    kadromuz ilk 11 dahilinde çok yeterli. sadece yedek kalitemiz aşağıda.

    bunların dışında tek sorunumuz yeni ve genç bir kadroyuz. bu kadronun birlikte oynayarak çok iyi bir seviyeye geleceğini düşünüyorum. zaman olarak ise 1-1.5 ay gibi bir süre alacaktır. oturduktan sonra ise göze çok hoş gelen bir futbol oynayabiliriz.

    yönetimimiz stadyum sponsoru kısmında beklemek zorunda kaldı. bu konuda mecburan zamana bırakacağız. hakkımızı savunmaları gayet güzel ama iletişim konusunda hala eksiğiz.

    kendilerinin belki de en iyi yaptığı iş fatih terim hocamıza bahane bırakmamak. kasımpaşa maçından sonra (bkz: 29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçı) 'fernando ,melo gibi 6 numara' cümlesinden sonra bir 6 numara transferi de gerçekleştirdi.

    hoca artık kadroda şu yok, şöyle eksik kaldık, o olmadı bu olmadı diyecek durumda değil. hocamı çok severim ama bu sene şampiyon olamaz ise öncülük ettiği bu genç kadroyu başka bir teknik adama bırakmak zorunda.

    toplayacak olursak kendilerini tek bir oyuncuya takılıp kalmamaları, uygun maliyetli transferleri, uygun profildeki oyuncuları kadroya katmaları ve popülist gözükmelerine rağmen vaat ettikleri basketbol, pilot kulüp, kadın futbol, sponsorlar, hakkımızı arama gibi konularda vaatlerini gerçekleştirdikleri için başarılı buluyorum.

    böyle devam ederler umarım. tebrikler ve teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın