• 28366
    bireysel hataları ve baskı sorununu çözmesi gereken takımdır.

    2021-22 sezonu başladığından bu yana tüm maçlarda görüldü ki; hep aynı sorunla baş ediyoruz. orta ikili üzerine ve oyun kurucu stoperin üstüne baskı yapılınca bireysel hatalar başlıyor. ve sonucu yol, su, elektrik olarak bize geri dönüyor.

    daha önceki senelerde de aslında aynısı oluyordu bize karşı ancak; elimizde mariano, donk gibi oyuncular vardı. baskı ile karşılaştığımız zaman bu isimler yeni pas istasyonu oluyor ve orta sahanın yükünü azaltıyorlardı.

    mevcut kadromuza baktığımızda ise belki marcao - nelson ikilisi ile oynamaya başlayınca biraz rahatlayacağız ama beklerimizden mariano katkısını biraz zor görüyoruz. patrik van aanhot aslında mariano gibi gizli istasyon görevi yapabilir diye düşünüyordum ancak o nedense oyunun hep hücum tarafında olmayı seçiyor ve orada yaptığı pas hataları 3. hafta kasımpaşa maçında olduğu gibi pahalı ödeniyor.

    o halde yapılması gereken şey çok basit; oyun değiştirmek.

    fatih hoca şu ana kadar berkan'dan bir gedson yaratmaya çalıştı. 2020-21 sezonunda gedson form tuttuktan sonra hoca 4-1-4-1 dizilişinden vazgeçip 4-2-3-1' dönmüştü.
    bu sezonda aynı dizilişte ısrar edip taylan - berkan orta saha tandemi oturtmaya çalıştı. ama bunda pek başarılı olunduğunu söyleyemeyiz.

    bana göre beklerin hücuma olan katkısını da düşünerek orta sahayı kalabalıklaştırmak en güzel çözüm olur. yani 2011-12 sezonu 4-4-2'si veya 2012-13 sezonu 4-3-1-2 'si ideal diziliş olmalı.
    böylece orta sahayı daha kalabalık tutup oyun kurulumunu birden fazla oyuncuya paylaştırmak yenilen baskıdan daha kolay sıyrılmamızı sağlayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın