• 46
    modern, google çevirisinde içinde yaşanılan çağa, günlere uygun demekmiş.
    son zamanlar da futbol ile ilgili platformları açtığımda sürekli biz modern futbol oynamak istiyoruz, modern futbola ters, modern futbolcu, modern taktik düşünceleriyle karşılaşıyorum.
    şimdi mesela modern futbol nedir, kim oynar, nasıl oynar?
    biz orta saha oyuncusu olarak 3 adet sekiz numara kullanmak istiyoruz yani terim öyle söylüyordu. bir regista iki adet box to box olmak üzere 3 farklı profilde oyuncu.
    bu sene ile birlikte tam üçüncü senemiz olacak bu oyunu oynamaya çalıştığımız. göreceli şekilde başarılı ya da başarısız olduğumuz tartışılır. bana göre son derece bayağı ve başarısız sezonlar yaşadık. 2 gol averaj ile şampiyon olamamak başarı sayılmaz.
    konumuza dönecek olursak taylan' ın yetersiz kalışı ile terim görüşlerinden vazgeçti ve ben bir 6 numara istiyorum dedi.
    bir baktık sözlükte işte modern futbola uymaz olmaz nasıl olur falan gibi eleştirel söylemler oldu. herkes de haklı 3 senedir farklı bir sistem, ona göre alınan oyuncular sonra birden hop 6 numara isteyişi.
    ancak burada sorun şu ki modern futbol denen illetin ne 6 numarayla ne 10 numarayla ilgisi kum tanesi kadar yok.
    şimdi soruyorum hangi modern futbol şu bir kaç vereceğim örnekteki adamı sistemi içine istemez?
    -casemiro, busquets, fernandinho, fabinho, henderson, lucas leiva, kondogbia, brozovic, idrissa gueye.
    ikinci olarak ise klasik 10 numaraların, hücuma yakın forvete yardımcı olan orta saha oyuncularının modern futbolda yeri olmadığı söylemi.
    yine avrupa futbolunda önemli işler yapan takımların oyuncularından örnekler vereceğim.
    -de bruyne, havertz, hakan çalhanoğlu, müller, james rodriguez hatta talisca.
    hepsi birbirinden farklı ancak aynı amaca hizmet eden adamlar.
    şimdi hangisini takımda görmek istemez modern futbol sistemi?

    modern futbol aslında göze hoş gelen akıcı futboldur bana göre. elindekini iyi işlere yönlendirebilirsen modern futbol olgusunu yakalarsın. yani o olmasın şu olmasın, şunu şuraya koyarsan modern futbol olmaz demek futbolun doğaçlamasına aykırı. sistemler önemlidir hatta olmazsa olmadır ancak anlık bir çimin kalkması sonucu farklı yöne giden top yüzünden başarısız olmak modern futbol ya da modern olmayan futbolcuyla ilgisi yoktur.
    mesela atletico madrid çok mu modern futbol (ne demekse) oynuyor? hem ispanya hem avrupa' da söz sahibi oldu. çok çok nadir izlerim maçlarını çünkü içimi sıkıyor oynadıkları futbol. ancak futbolun gerekliliklerini yerine getiriyor kazanıyor ve başarıyorlar.
    ona keza tam tersi liverpool modern futbol mu oynuyor? biz bunu 96-00 yılları arası yapan takımın taraftarıyız. e o zaman geri kalmış bu liverpool.
App Store'dan indirin Google Play'den alın