• 151
    son yazısında bahsettiği galatasaray’ın oyun kurulumunda yaşadığı problemler fatih terim takımın başın geldiği günden beri sürekli yaşanıyor. son 4 yılda arada yaşanan istisnalar dışında çoğu maçta benzer problemlerle karşılaştık. fernando ayrılmadan önce bu problemleri nisbeten daha az yaşıyorduk. ama burada problem oyuncu kaynaklı değil, dizilim kaynaklı. hatırlarsanız taylan’ın kasımpaşaspor karşılaşmasında yaptığı hatanın benzerlerini seri de yapıyordu. yanlış hatırlamıyorsam real madrid maçı sonrası büyük çoğunluk seri’nin yaptığı hata sonrası gönderilmesini istemişti.

    geçtiğimiz yıllarda özellikle derbi maçlarda emre özcanın bahsettiği sıkıntıları yaşadık. ozan tufan, josef de souza gibi fizik gücü yüksek oyuncuların da desteğiyle marcao ve 6 numaramıza yoğun baskı uygulanıp diğer stoper boş bırakılıyor ve oyun kurulumunu zorlaştırıyorlardı. aynı metedu uzun süredir anadolu ekipleri de uyguluyor ve biz çok kolay geçeriz dediğimiz maçlarda dahi zorlanıyoruz.

    bu noktada emre özcan’nın yazısında bahsettiği çözüme ben de katılıyorum. oyun kurulurken 6 numara stoperlerin arasına girerek defans üçlenecek ve 8 numara ise 6 numaranın bölgesine geçerek pas opsiyonu oluşturacak. belki başka çözümlerde uygulanabilir, örneğin patrick van aanhout ile defans üçlenebilir. ama eğer dizilim ile bu sorunu gideremezsek, luyindama ve muslera’nın ayağına bakar, hata yapmasınlar diye dua ederiz.

    https://twitter.com/...754474447790094?s=19
App Store'dan indirin Google Play'den alın