• 145
    https://tardini.co/...yindama-350893d61de0

    kendisine emeği için teşekkür etmekle birlikte katılmadığım bazı noktalar var bu emek dolu analizinde.

    katılmadığım genel nokta şu; pozisyonları olmayan haliyle yorumlamış, oysaki olması gerekenler yazıldığında bence işin rengi değişiyor. golü yediğimiz pozisyonu ele alalım;

    https://gss.gs/6zP.png burada muslera'nın pas tercihinin eleştirip luyindama daha doğru bir seçenekti diyor. ben katılmıyorum. luyindama da tıpkı taylan gibi pas tercihlerinden biriydi sadece, ama daha doğruydu diyemem. söz konusu pozisyonun bir iki saniye devamında taylan'ın top kaybı ve yediğimiz gol var. ben ise şöyle bir alternatif sunuyorum o pozisyon için;

    https://gss.gs/VWE.png yani taylan tekte luyindama'ya o da tekte boey'a oynasa hem topla çıkılacak hem de rakibin 2 oyuncusu oyundan düşecek. e zaten pas oyunu böyle bir şeydir. bir oyuncun topa 4 5 kere dokunarak pasla geriden çıkamazsın. dokunuyorsa o sistem, o plan çalışmıyor demektir.

    ***

    https://gss.gs/ujq.png şu pozisyonda kasımpaşa 6 oyuncu ile bizim sahamızda. yani uzun vursak, ileride oyuncularımızdan biri topu indirse kontra yakalayacağız neredeyse, ama yok illa pasla çıkmayı deniyoruz.

    ***
    https://gss.gs/ApG.png şu pozisyona iyi bakalım çünkü bunu gol yediğimiz pozisyon ile kıyaslayacağız. emre özcan yorumunu yaparken gol yediğimiz pozisyon için taylan tercihi yanlış, luyindama daha doğru bir tercih demişti. bu pozisyonda ise luyindama'yı eleştirip 3 pas opsiyonu varken topu kullanamadı diyor. eğer bu pozisyonda baskı altındaki bu üç oyuncuyu pas opsiyonu olarak kabul edeceksek ki bence edilmeli zaten, o zaman ilk pozisyonda da taylan baya baya bir pas opsiyonudur. zaten günümüz futbolunda kimse seni boş bırakıp da gel demez. farkı yaratan şey ya oyuncuların bireysel yetenekleri ile zor pasları atması ya da sırtı dönük top alıp dönebilmesidir; ya da takım halinde hızlı, seri bir paslaşma ve pas istasyonları oluşturarak o presi kırmaktır.

    sonuç: biz xavi iniesta bulamayacağımıza, bulsak da satın alamayacağımıza göre takım halinde hareket etmeye odaklanmalı ve bunu geliştirmeliyiz. fakat biz ne yazık ki hareket etmiyoruz ve en büyük sorunu da burada yaşıyoruz. hareket eden bir iki oyuncumuz var sadece. bir de emre özcan'a en katıldığım nokta beklerin pozisyonları. biz bekleri ileri yolluyoruz tamamen ve kenarlar bomboş kalınca pas opsiyonu çok daralıyor, dahası savunmadan top çıkarken topu kenarlara atamadığımızdan -çünkü bekler ileride- rakip presçilerin aralarındaki mesafeleri de açamıyoruz. kendimizi dar bir alana ve açıya sıkıştırıp oradan pasla çıkmaya çalışıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın