• 28144
    son donemde olumlu yonde degisen transfer stratejisiyle birlikte, toplam mali dengesi de orta ve uzun vadede iyi yonde degisecek olan takimimiz. alismamiz gereken hocanin da dedigi gibi "yeni gelenler oldugu kadar aramizdan gidenler de olacak ve olmali da..." bazen taraftarlik icgudusu ile normal bir sekilde futbolcumuzu oldugundan iyi gorup, degeri ettiginde satamiyoruz ve maalesef o teklifler bir daha hic gelmiyor cunku cok buyuk ihtimalle futbolcu veya takimi ayni performansi sergileyemiyor.

    su an icin memnun oldugum bir durum takimin vazgecilmez hicbir oyuncusu yok. son donemdeki en onemli iki oyuncumuz muslera ile marcao'nun bulunduklari yer ortada. biri artik beni yavastan yedekleyin diye bekliyor, digeri de mac icinde tekme tokat takimin genc yildizina dalip hem takimi baltaliyor hem de kendi degerini dusuruyor. bugun karar verici olsam takimda kime 10 milyon euro teklif gelse hemen evet derim. sanirim bir tek taylan'a uzulurdum 15'e satamadim diye ama en sonunda onda da kar ediyorum ve 10 milyona yeri dolar diye bakarim.

    bu yeni transfer stratejisiyle birlikte en buyuk beklenti degisen, genclesen ve gelisen bir takim oldugu kadar, degerini buldugu zaman; 2x, 3x, 10x, 15x gelen teklifleri daha cok mali yonden degerlendirip kabul etmek. boey'i bugun 1 milyona alip seneye 6-8-10 neyse satabildigimiz zaman cok daha farkli seyler konusuyor oluruz. ayni kar marjiyla tabi ki olmayacak ama bunu her sene 2-3 oyuncu satarak yapmaliyiz. bu bataktan baska turlu cikis yok. ffp biraz rahatladi diye yine sifir satis yaptik ve 23 milyon euro harcadik. satmayi ogrenemedigimiz surece borctan kurtulus yok. satis isini kendimiz yapamiyorsak bu hizmeti disardan satin almaliyiz. su isi en basarili avrupa'da kim yapiyorsa anlasin bir iki menejerle verin %5-10 komisyon bari onlar teklif getirsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın