• 15
    katılmadığım önerme. tabi iyi futbolla kasıt, her maç 4-5 gol atıp, her sene şampiyon olmak gibi pornografik bir şey değilse. ama oyunu salt oyuncular üstünden tanımlayan düşünce şekline göre, üstüne düşünmeye bile gerek duyulmayacak mutlaklıkta doğrudur. maalesef yaygın görüş de budur. o yüzden kaybedilen her maç sonrası sözlükte, o gün forma giyen oyuncuların isimlerinin yanında çift haneli rakamlar olur. ya da devamlı bir transfer çığırtkanlığı (her sene kadronun en az %50'sinin değişmesi isteği) yapılır.
    çünkü çıkarım basittir. işte aristo, işte mantık, işte feraset, işte fazilet: ortada bir türlü iyi oyun yok. demek ki iyi oyuncularımız yok.

    teknik ekibin oynatmak istediği futbola ulaşmanın süresini kısaltan oyuncu tanımı, adil bir ''iyi futbolcu'' tanımıdır. bu önermedeki anahtar düşünce, teknik ekip ve bu ekibin oynatmak istediği futbol temelinden gitmeli. oyunculardan değil.

    bu yüzden, galatasaray, slovakya 3. ligindeki bir takım ya da psg, city gibi takımlar özelinde de iyi futbolun birincil sorumlusu teknik kadrodur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın