resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Brezilya
  • 1223
    her ne kadar her maçta oyundan çıktığında midem sinirimden ağrısa da, rijkaard'ın her maç çıkarmasında bildiği bir şey vardır dediğim oyuncumuz.

    elano alışılagelmiş brezilyalı futbolculardan ciddi biçimde ayrılan bir oyuncu her şeyden önce. bu sene dünya kupasında oynamak istediği için midir yoksa m.cityde de böyle miydi bilmiyorum ama hakikaten enteresan bir brezilyalı.

    1- inanılması güç bir pas isabeti var her şeyden önce. uzun pasları takım arkadaşının ağzının içine atıyor. kısalar zaten onun için kıstas olamaz.

    2- kafasını kaldırarak ve bir çok oyuncudan daha iyi görerek pas atıyor. oyunu sürekli açıyor, rakip defansın ''buraya pas atması imkansız'' dediği yerlere milimetrik paslar atıyor. ama bunu artislik için yapmıyor, gerçekten rakibi tek ayak üstünde yakalatmak için yapıyor.

    3- fiziksel gücünü son limitlerine kadar zorlayarak mücadele ediyor. top kapıyor, alan daraltıyor, defansa bile yardım ediyor.

    4- tribüne oynamıyor, tafra atmıyor, oyundan çıktı diye kızmıyor, pas alamadığında küsmüyor, atletico madrid maçının hakemi bütün bir maç aleyhine düdük çaldığında bile tepkisini, sinirini kontrol edebiliyor. tam bir profesyonel.

    tüm bunları zaten hepimiz biliyoruz. ama bilmemiz gereken bir şey var ki, rijkaard da bunların hepsini biliyor. eğer ısrarla elanoyu 90 dakika oynatmıyorsa bunun mantıklı bir açıklaması olmalı. benim tek farkettiğim, elano arkadaşlarının da açıklarını kapatıp fazla efor sarfettiğinde sertleşiyor, biraz kontrolsüz müdahelelerde bulunuyor. kendini sakatlamasın veya kart sorunu yaşamasın diye çıkartıyor olabilir.

    dos santos'u oynatmak için elanoyu harcıyor diyenlere gerçekten inanamıyorum. rijkaardı beğenirsin beğenmezsin buna lafım yok. ama manevi oğlunu oynatmak için ateşle oynamayacak tecrübe, zeka ve kariyere sahip birisinden bahsediyorsunuz. kendi söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz allah aşkına?
App Store'dan indirin Google Play'den alın