• 28087
    1- muslera
    2- boey
    3- nelsson
    4- marcao
    5- luyindama
    6- aanholt
    7- cicaldau
    8- morutan
    9- mohamed
    10- diagne
    11- feghouli
    12- yedlin
    13- falcao
    14- babel
    15- sekidika
    16- elabdellaoui

    gedson ısrarla istendiğine göre, en az 3 yabancı ile yollar ayrılacak demektir. muhtemelen elabdellaoui'nin lisansı çıkarılmaz, sekidika ve falcao ile de yollar ayrılır.
    eğer babel de takımdan gönderilirse, george bello gibi alternatif bir sol bek alınacağını düşünüyorum.
    keşke yedlin'in talibi çıksa da, boey'in alternatifi olarak, yine genç ve ucuz bir oyuncu alsak.

    diagne'nin 3 milyon euro gibi komik bir paraya satılmasını istemem. halil de gelirse, mohamed ile birlikte bu üçlü gayet yeterli olur. halil hem diagne, hem de mohamed ile birlikte, çift santrafor olarak uyum sağlayabilir.

    feghouli de takımda kalacak gibi gözüküyor.* onu da morutan'ın ve cicaldau'nun alternatifi gibi görebiliriz. ama nolursa olsun sözleşmesinin uzatılmasını istemem. feghouli ve diagne katkı alınabilecek oyuncular. ama babel ile falcao tam olarak umutsuz vaka. umarım sağ salim yolları ayırabiliriz. bu ikiliyi gönderir; gedson, halil ve bir de sol bek alternatifi alırsak, kadro mühendisliği açısından çok verimli bir dönem geçirmiş olacağız.

    hem yerli oyuncu konusunda, hem de alternatifler konusunda elimiz çok rahat olacak. mesela alpaslan rotasyon oyuncusu ama nelsson ve marcao'nun onunla değil, luyindama ile rekabete girmesi lazım. çünkü alpaslan'ın ana planda olduğu hiçbir kadro, hiç kimsenin içine sinmez. veya berkan'ın aytaç ile değil, taylan ve gedson ile rekabete girmesi lazım. mohamed'in ise halil ve diagne ile.

    oynayan oyuncular kadar, oynamayan oyuncuların da kalitesi önemli. yedek oturan oyuncuların, formayı aldığı zaman bırakmaması lazım. bu durum, oynayan oyuncuyu her zaman hazır tutar.

    bu alpaslan ve aytaç kötü oyuncular demek değil, alternatif olarak yeterli oyuncular olduklarını düşünüyorum. onlara iş düştüğünde, çıkar sonuna kadar mücadele ederler. ama oyuncuları rekabete sokmak başka bir şey. alpaslan ne kadar iyi oynarsa oynasın, nelsson'u kesmesi çok zor bir ihtimal. ama orada luyindama'nın varlığı nelsson'u diri tutar.

    işte bu nedenle, sol bekte aanholt'u rahatsız edecek bir oyuncu olması gerektiğini düşünüyorum. ömer bayram'ı her zaman savunan ve f/p olarak çok iyi bulan biri olarak; ömer ile aanholt'u rekabete sokamazsınız. aanholt nolursa olsun, günün sonunda formayı alacağını bilir.

    rotasyon oyuncuları ile, rekabete girecek oyuncuları ayırmak lazım. yeri gelir taylan oynar, berkan yedek kalır. yeri gelir berkan oynar, taylan yedek kalır. ama ikisi de rotasyon oyuncusu değildir. birbirleriyle rekabet ederler. ama aytaç rotasyon oyuncusudur. ikisi de yoksa çıkar, yerlerini doldurmaya çalışır.
    mesela emre akbaba'ya rotasyon oyuncusu bile diyemiyorum ki çıksın cicaldau ile rekabet edebilsin. orada diri bir feghouli olursa rekabet eder ancak. işte bu yüzden rolleri iyi belirlemek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın