• 88
    tff‘nin bir kaç haftalık antrenörlük kurslarıyla eski futbolcuların teknik direktör olmasının önüne geçilmesi gerekiyor artık. futbolcular zaten genç yaşta çok büyük paralar kazandıkları için eğitimlerini tamamlamıyorlar ve tam anlamıyla cahiller, hatta çok büyük kısmında zeka sorunları da var.

    makasın açılmasını salt ekonomik koşullarla açıklamak kolaya kaçmaktır, sorunun asıl temelini ihmal etmektir. türk futbolundaki geri kalmışlığın sebepleri futbolcuların ve teknik ekiplerin cahillikleri, eğitimsizlikleri, yetersizlikleri, entellektüel donanımlarının olmaması, bilimsellikten son derece uzak olması şeklinde sıralanabilir.

    bu kapsamda ben türk takımlarının başındaki teknik ekiplerin üniversite düzeyinde ve hatta lisans üstü düzeyde antrenörlük eğitimi almış, bilimsel gerçeklere uygun davranan genç kadrolardan kurulu olması gerektiğini düşünüyorum. ancak ülkemizdeki -bölüm farketmeksizin- üniversitelerin yetersizliğini de dikkate alırsak söz konusu teknik ekiplerin avrupa’lı olması yerinde bir karar olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın