• 5
    ıçinde bulunduğumuz şartlarda son derece haklı ve gündemde olması gereken ve ülkenin dört bir yanında artması gereken slogandır.
    ülkeye asker kıyafetli, kaydı kimliği belirsiz yüzbinlerce insanın doluşmasını istememek nasıl ırkçılık oluyor onu da anlayabilmiş değilim. ülkenin başkentine kadar ilerlemiş bu kalabalık. soran yok, sen kimsin diyen yok. sınırına kurarsın bir alan orada gerekli yerleşim imkanını sağlarsın, sahra hastanesi, doktoru, yemeği, barınması, ısınması her imkanını sağlar kaydına kuyduna geçmişine bakar gereğini öyle yaparsın. dingonun ahırı mı burası diyeceğim ama o kadar bile değiliz.
    daha geçen sene "türkiye çok zor, az para veriyorlar, çok çalıştırıyorlar avrupa daha güzel" diyerek sınıra koşan suriyeli göçmenleri gördü bu gözler.
    ayrıca hiç ırkçılık diye demogoji kasmanım lüzumu yok. biz insanları derilerinin rengi, dinleri, mezhepleri,milletleri,güzellikleri veya cinsiyetleri üzerinden yargılamıyoruz. ülkeye giren insanın adı bile sorulmuyor. belki adam ülkesinde katil, tecavüzcü, hırsız ama buraya elini kolunu sallayarak girdi. bunun afganla suriyeliyle ne alakası var? 20 yıl yaşadığımız mahallemizde yeri geliyor neler duyuyoruz da bu adam bunu yapmaz hayatta nasıl anlamamışız diyoruz.
    ayrıca çok üzgünüm ama önce can sonra canan. önce kendi insanımıza bakacağız, doyuracağız, mutlu edeceğiz ondan sonra başkalarının derdiyle pekala ilgilenebiliriz. ekonomik olarak zaten durumumuz ortada. bir de bu yükü bu ülke nasıl kaldırsın?
App Store'dan indirin Google Play'den alın