• 27960
    2021-2022 sezonunda başarılı olacağını düşünmediğim takımım. başarıdan kastım şampiyonluk değil. oyun, çaba, sahadaki görünümden bahsediyorum. (bkz: galatasaray futbol takımı/@tatlibirkirmizitokbirsari) burada yazar arkadaşın bahsettiği gibi takım gibi durmuyoruz sahada. takımın ne kaptanı kaptan, ne iştah var, ne hırs var.

    özellikle cicaldau'yu geldiğinden beri antrenman fotoğraflarından sosyal medyadan takip ediyorum. herif dış kapının dış mandalı gibi takılıyor florya'da. kaptan dediğin sorumluluk alarak takıma çabuk adapte olmasını da sağlar, çağırır kaynaştırır takımla bir yerlere gidilir beraber. sosyal medyadan bile takip etmemiş taylan ve kerem dışında kimse. bu benim şahsi fikrim ama ciddi yapısal problemler var burada. berkan'ın golden sonra sevincini görüyorsunuz, saha içindeki hırsını görüyorsunuz. berkan bize transfer olduktan birkaç gün sonra yemeğe çıkmış boey ile. arkadaş olmuşlar hemen. boey'in ülkeye, takıma çabuk alışmasına yardımcı olmuştur. başka bir ortama, ülkeye giden arkadaşlar varsa iyi bilir tanıdık bir yüz ararsın, biri konuşsun ilgilensin istersin bu da onun gibi bir şey.

    takım gol attığında bile doğru dürüst oyuncu gitmiyor bazen. arda kaptan olsa ne olmasa ne bunları yapmayacaksa? muslera 1. kaptan ama türk değil diye onu saymıyorum. kaptan dediğin ünvan yaşla alakalı bir şey değildir. liderlikle, insan ilişkileriyle alakalıdır.

    kadro kalitesi olarak en iyi takım değiliz ligde, belki 2. bile olmayacağız ama galatasaray'ın ihtiyacı olan iştah ve hırs göremedim ben takımda. kimse kimseyi korumuyor, destek olmuyor. taylan giresunspor maçında kaç dk yerde yattı dışarı bile atmadılar topu. takım arkadaşın o senin, gerekirse atağı kesip atacaksın dışarı. takımda birbirini korumayı geç kendi arkadaşının üstüne yürüyor herif. bunun sebebi de takımda ciddiyet olmaması eminim buna. takım arkadaşın seni uyardı diye shut up diyemezsin o da ayrı mesele.

    işin özü ne kaptanı kaptan, ne takımı takım gibi görünmüyor. başkanın yolları ayıracağız dediği 2 oyuncudan biri 11de diğeri sonradan şans buluyor. bjk 4.2 milyon euro alan ljajic'i kadro dışı bırakabiliyor. diyeceksin ki faydalanmak lazım para veriyoruz sonuçta, evet haklısın ama bir kararın olur onu uygularsın. gönderebiliyorsan gönderirsin, gitmezse yararlanmaya çalışırsın. ilk haftadan 11e koyarsan o oyuncunun gideceği varsa da hiçbir yere gitmez.

    marcao'yu gönderirse galatasaray bu sene ilk 3e bile giremez çok net söylüyorum. elbette kötü maçları var ama arkadaşlarının hatasını kapatmaktan çıldırdı herif. karakterini bilemem ama sportif anlamda marcao bu takımda yeri kolay kolay dolmayacak 2 oyuncudan biri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın