2021-22 UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu Rövanş Maçı
21:00 Mcdiarmid Park
2 - 4
  • 364
    maçın kritiği.

    1-ismail çipe gönderilmeli fatih öztürk ve berk takımda tutulmalı. yediği ilk golde ismail basit hata yaptı. rakip taktik olarak topun geleceği yer belli olduğundan kalecinin çıkışını engelliyor. bunu daha önce hissetmeli ve engelleyen rakiple mücadeleye girmeliydi. böylece en azından kaleciye şarj yasağını işletip faul alabilirdi. rakip önüne geçince ona çarpıp durdu ve golü yedi.

    2-defansın en iyisi luyindama’ydı. havadan ve bire-birde tek geçit vermedi. topların %90’ını da iyi pasla değerlendirdi. bazı aklı evveller, maçta feghouli’nin yaptığı iki hatayı luyindama’nın yaptığını zannedip ona yükleniyor. ıq sorunu.

    3-marcao, feghouli’nin hataları yüzünden demoralize oldu ve kırmızı karttan sadece topu yönü nedeniyle kurtuldu. maç ritmini bulması için iki haftaya daha ihtiyacı var marcao’nun.

    4-boey iyiydi.

    5-van aanhold iyiydi.

    6-taylan ve berkan iyiydi.

    7-feghouli takımın arda ile birlikte en kötüsüydü. maçın 20. dakikalarında önce hatalı bir geri pas verdi ve rakibi engelleyerek pozisyondan kurtuldu. rakip şiddetli itiraz edince sarı kart gördü. aslında feghouli aleyhine faul verebilirdi. sadece iki dakika sonra feghouli bu kez marcao’ya çok hatalı bir geri pas verdi ve marcao’nun faul yapmasına neden oldu. topun yönü kaleye doğru olmadığından marcao kırmızı karttan kurtuldu. feghouli bunun dışında en az dört kritik pozisyonda daha top kaybetti. bütün bu hatalarının yanında klas bir gol attı ve bütün kusurlarının üzerini kapattı. zira fatih terim maç sonunda feghouli’nin iyi oynadığını söyledi. bana göre arda ile birlikte sahanın en kötüsüydü ama dedim ya attığı gol ile herkesi efsunladı.

    8-arda turan, 72. dakikaya kadar en az on top kaybetti. maç boyunca tek bir ikili mücadele kazanamadığı gibi kilit pas da atamadı. arda da yaptığı tek asist ile bütün hatalarını kapattı. tabi fatih hoca’nın nazarında. çünkü maç sonunda arda’nın da iyi oynadığını söyledi fatih hoca. arda fatih terim konusu bende bazı şüpheler uyandırdı. fatih hoca bu kadar kör olamaz. arda’nın elinde fatih hoca'ya karşı büyük bir koz mu var diye düşünmeden edemiyorum.

    9-kerem ve diagne sahanın en iyileriydi. rakip zayıf olduğundan kerem’i fazla abartmak istemiyorum ama maçı çözen adamdı. kerem’in özellikle çizgide kendini geliştirmesi gerekiyor. diagne ise daha önce defalarca söylediğim gibi ceza alanını müthiş karartıyor. ceza alanında diagne’yi topla buluşturursanız her maç gol atar. nitekim iki avrupa maçında bunu ispatladı. kerem, boey, van aanhold, cicaldau ve berkan bu sezon diagne’yi yeterince besleyecektir. dolayısıyla takımın birinci santraforu olmalı. yalnız bir şartla. feghouli oynayacaksa diagne’yi beslemesi için özel gayret sarf etmeli.

    luyindama konusunda ezberleri olanlar maalesef hava toplarında ve bire-birde ezici üstünlüğünü görmezden geliyor. tekrar etmekte fayda gördüğüm için yazdım.

    gelelim takım halinde oyuna:

    1-hızlı tek pas hala yetersiz. zayıf bir rakibe karşı bile yeterince hızlı paslaşamadık.

    2-koşu mesafemiz yetersiz.

    3-rakip prese karşı hala bocalıyoruz. demek ki antremanda bu konu çalışılmıyor. geri paslardaki bireysel hataların tamamı bence teknik kadroya yazar. teknik kadronun prese karşı koyma çalışmalarını çok sıkı yaptırması gerek.

    4-hücum pres nasıl yapılır bilmiyoruz. bazen bir topa üç futbolcu birden koşuyor. bazen tek bir futbolcu pres yapıyor. hücum pres on kişiyle birlikte yapılır üç-dört futbolcuyla değil. öndekiler pres yaparken arkadakilerde hazır olmalı, proaktif olmalı ve sarkacak toplara rakipten önce müdahale etmeli.

    5-rakip ataklarında takım savunmamız çok yavaş ve zayıf. özellikle psv maçlarında gördük ki hızlı tek pas oynayan takımlara karşı direnciniz yok. bu maçta bile rakip biraz saldırdı ve ikinci golü yedik.

    6-duran top zaafımız aynen devam ediyor. önce ceza alanınız çevresinde rakibe çok duran top kullanacağı fauller yapıyoruz. ikincisi kendi kazandığımız duran toplarda tek bir taktik varyasyon uygulayamıyoruz. abdullah avcı molde maçlarında birbirinin kopyası iki gol attırdı. izlemeli bunu fatih hoca.:)

    olumlu yanlarımız yok mu? tabii ki var ama biz eleştirileri yapıp eksikleri göstermekle görevliyiz. övme işini taraftar yapar statta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın