resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3670
    çok iyi bir galatasaraylı, eski hocamız. inanılmaz bir futbol adamıydı riekerink. bruma'yı harika oynatmıştı ve sonraki sezon satışından ciddi paralar kazanmamızı sağlamıştı. bruma bildiğiniz üzere bir türlü istenen seviyelere çıkamıyordu ama riekerink tedrisatından geçtikten sonra çok büyük bir değişim yaşamıştı(fatih terim tedrisatından geçen kerem kadar değil tabii ki ama olsun). riekerink hocamız futbolcuları adam etmekte çok iyiydi anlayacağınız. gerçi de jong'u aldırmıştı galatasaray'a. onu adam edememişti ama olsun. herkes arda turan değil ki gelsin çatır çutur oynasın. her neyse, konuya dönelim. biz bruma'yı satarak, o paraya birçok futbolcu transfer ettik ve uzun bir aradan sonra yeni kadromuzla şampiyon olduk. ayrıca tudor gelmeden önce, ligde hala şampiyonluk yarışı veriyorduk. tudor getirilmeseydi sezonu şampiyon tamamlayacaktık ama sabredilmedi hocaya. ziraat kupasını da 200 milyon euro kadro değeri olan fenerbahçe'den almıştır. süper kupayı ise bir önceki sezonun şampiyonu beşiktaş'ı devirerek almıştı. inanmayan gitsin baksın, yalan değil.

    şimdi yukarıda yazdıklarımı ve riekerink'i küçümsemeyin sakın. rierkerink'in katkısı yok, takım kendi kendine oynadı demeyin. sevgili fatih terim hocamızın 4. dönem istatistiklerini bölüp katlayıp, üzerinde oynayarak büyük başarı diye yutturuyorsunuz, bence riekerink'in performansı 4. terim döneminden daha iyiydi. elinde çok kısıtlı bir kadro olmasına rağmen somut başarılar yakaladı. kabul etmeyen sunsun argümanını da görelim. ah hocam ah, değerini bilemedik...

    takım duran topları kullanma konusunda gerçekten iyiydi, bu konuda çalıştırılıyordu. hücum organizasyonlarımız da hiç fena değildi. izlediğimde organize bir futbol görüyordum sahada. çok da beyefendiydi. kimseye sataşıp durmazdı. sayın fatih terim'e merhaba demeye korkan basın mensupları, kendisinin kızlarıyla ilgili yakışıksız sorular sorabiliyordu. koruyamadık hocamızı. benim de vizyonum bu işte, 1 senede(11 ay hatta) 2 kupa alan hocaya hayranım. 21 sene önce uefa kupası almadığı için övemiyorum ama olsun. bizim sevdamız kupayla ölçülemez. 2 senedir teneke bile kazanamıyoruz, çok da kötü oynuyoruz. fatih terim'i bundan dolayı eleştirebilir miyiz? ne haddimize?
    galatasaray'ı bırakmasını istemek falan? çok ayıp. takım doğru yolda. riekerink'te yaptığımız hatayı fatih terim'de yapmamalı, 7-8 sene daha sabretmeliyiz.

    ayrıca, dalga geçmiyorum; eğer takımda 4 sene kalsaydı 4-5 tane kupa kaldırırdı. benim için istatistikler çok önemli ve istatistikler böyle söylüyor. bizden sonra heerenveen ve saçma sapan bir güney afrika takımından kovuldu ama olsun. koskoca fatih terim kaç kez kovuldu, riekerink de kovulabilir. galatasaray'dan kopardılar ama milyonlarca taraftar olarak kalbimiz hala onunla. "riekerink bey diyeceksiniz!" sloganı hala aklımızda...

    umarım efsanemiz fatih hoca ayrıldıktan sonra(7-8 sene falan sürer diye tahmin ediyorum) takımımızın başına geçer. gerçi takımımıza şu anki kadar muhteşem bir futbol oynatabileceğini sanmıyorum ama olsun. en azından zorla da olsa köy takımlarını falan eleyebiliriz sanırım. sonra %60 pas, 5-6 şut çektik diye överiz riekerink beyi. istatistikler yalan söyler mi? eğer isterseniz, daima övecek bir şeyler bulabilirsiniz. ben bulabilirim en azından. taraftar bu konuda iyi değil gerçi ama olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın