2021-22 UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu Rövanş Maçı
21:00 Mcdiarmid Park
2 - 4
  • 270
    iç açmayan bir maç.

    4-2-3-1 gibi bir dizilişle oynuyoruz. berkan ve taylan'ın 2'li soso'nun serbest oynadığı bir orta saha kurgumuz var. berkan'ı biraz taylan'ın ilerisine atmak, yan yana oynamalarından daha efektif olabilir.

    onun haricinde ben beklerin hücumda half-space'i kullanma isteklerini olumlu görüyorum. en azından dar anlamda bu konuda bir şeyler var kafamızda oyuna dair. bana verdiği intiba bu.

    başka da söyleyecek bir şey yok maça dair.

    ben uzun zamandır, soso-arda-babel-falcao dörtlüsünden oynayacaksa en fazla biri sahada olması gerektiğini savunuyorum. çünkü takım kaldırmıyor, bu dört oyuncudan ikisini aynı anda.

    bu bağlamda, maç için değil de ilerisi için şunu söyleyebilirim. bu takım -eğer gedson transferi de olursa- 4-4-2(elmas) veya 4-1-3-2 gibi dizilişleri düşünmeli. orta sahayı daha dinamik hale getirip kanatları beklere bırakacağız. aslında beklerin half-space'i kullanması bu maç özelinde beni daha bir bu konuda düşündürüyor.

    yine mesela kerem'i ikinci forvet olarak serbest bırakabiliriz. kerem'in asisti bu anlamda yine iyi bir izlenim. kerem'in pozisyonuna göre bir beki ileri diğer beki orta sahaya yakınlaştırabiliriz. orta sahayı ise taylan-berkan-gedson-cicaldau olarak kurgulayabiliriz. en azından takım potansiyel dinamizm olarak çağ atlar. tabii kinetik olarak nasıl olacağı oyunun kurgusuna bağlı. sizin ne kadar dinamik profilli oyuncularınız olursa olsun, onların bu özelliklerinden yararlanabilecek bir oyunu kurgulamazsanız, yine statik bir oyun oynarsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın