• 5551
    ilk geldiği dönemde çok övdüğümüz, icraatlarını takdir ettiğimiz bir yönetimdi. son döneminde ise çoğumuzun yaka silktiği bir hale büründüler. artık dönem geçtiği için, sadece son güne değil genele bakmak daha doğru geliyor.

    olumlu kısımları herkesin takdiri. belki yeterince fark edilmeyen, yıllar sonra hakkını vereceğimiz olumlu icraatları da vardır. olumsuzluk kısmında görecelilik devreye giriyor çünkü bazısının kötü yönetme olarak gördüğü bir icraati, bazı taraftarımız normal karşılayabiliyor. ya da gördüğümüz bir olumsuzluğun sebebi kendinden önceki yönetimin yaptığı bir icraat olabiliyor.

    geçen yılın ekonomik tablosu konusunda yönetimi savunanlara bir şey diyemem çünkü izah edilebilecek olan bir durum varsa izah edersin. ikna etmen ya da edememen ayrı. en azından bir izahı vardır ve izah edilebilir. ekonomik bilgim kısıtlı olduğu için ve tablolara detaylıca bakmadığım için ben yine de kesin bir kanaate sahip olmamaya çalışırım. en azından iyi kötü bir izahı var. katılırsın katılmazsın ama bir izahı vardır. çok merak edersem inceler bakarım, o zaman bu konuda yargımı söylemek bana daha doğru gelir.

    izahı olmayan ise, mayıs'ta yapılması gereken seçimi önce hiçbir tedbir kararı yokken bir ay ötelemeye çalışmak. sonra da tedbir kararı çıkınca seçimi ertelemek yerine iptal edip tekrar adaylık başvurusu yapılmasını sağlamak. bu, başta tüm süreci kuralına ve kitabına uygun ilerletenler için büyük bir adaletsizlik, sonra da aylardır bu seçim için çalışanlara yapılan dev bir saygısızlıktı. mezkur yönetimin kendi dönemminde yaptığı belki de en anti-galatasaray hareketiydi.

    transferler, mali durum, verilen beyanlar vs değil, benim sayın cengiz yönetimine dair en büyük hayal kırıklığım bu olarak kalacak. yiğit şardan'ın birbirini tanımayan insanlardan oluşan listesiyle seçime girmesi için dev bir geleneğin ayaklar altına alınması benim için tüm zamanların en kötü yönetim davranışlarından birisi. çünkü hiçbir şekilde, hiçbir koşulda izahı yoktu. sadece fırsatçılık ve net bir art niyet vardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın