• 251
    613 sporcu ile katılan abd'nin kendileri adına çok da iyi gitmeyen ve son günde 40 altın barajını zorladığı olimpiyatlardır. öyle ki; çin ile şu anda altın sayıları eşit ve kadınlar voleybol finali ve erkekler 91 kg boks finalinin sonuçları durumu belirleyecek. kadınlar voleybolda abd büyük avantaja sahip ve sanıyorum altın sayılarını 39'a getirecek ve çin'i geride bırakacaklar ama son olimpiyatlarda** elde ettikleri 40+ altın barajına bakalım ulaşabilecekler mi? çünkü boksta genç abdli richard torrez jr özbek dünya ve asya şampiyonu bakhodir jalolov ile karşılaşacak ve sanıyorum özbek sporcu bu müsabakanın favorisi. kılpayı 40'ın altında kalabilirler.

    biz ise 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplam madalya sayısında 20., altın madalya sıralamasında ise 35. olduk. kendileri açısından çok iyi bir olimpiyat geçirdiği düşündüğüm isviçre ile toplam madalya sayısında eşitiz. her ne kadar 3 altın barajını aşmamız gerektiğini düşünüyor olsam da tüm olimpiyat tarihinde toplamda en çok madalya kazandığımız olimpiyatları geride bırakıyoruz. 1948 londra olimpiyatları'nda toplamda 12 madalyamız vardı. bu açıdan bakıldığında gayet iyi duruyor. birkaç gün içerisinde niçin 3+ altın yapamadık? 13'ü aşabilir miydik? gibi soruları da yanıtlamaya çalışacağım.

    edit: abd brezilya karşısında son seti rahat alarak altın sayısını 39'a getirmeyi başardı.
    edit 2: özbek boksör kazandı ve abd 39 altında kaldı. özbekistan ise bu müsabakaya kadar 2 altın ve 2 bronza sahipti ve madalya sıralamasında 38. idi. bu madalya ile 31.'liğe çıkarak bizim üstümüzde yer aldılar. 2016 rio olimpiyatları'nda yakaladıkları havayı burada da devam ettirmiş oldular.
    edit 3: sırbistan'ın erkekler su topu finalinde yunanistan'ı yenmesiyle altın madalya sıralamasında 35. sıraya geriledik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın