• 107
    bu söylemlerde bulunduğu dönemler marcao ve lyindama'nın transfer edildiği şampiyonlukla sonuçlanan döneme denk gelmiyor, daha sonra ki sezonlarda dile getirilen söylemlerdi bunlar.

    tabi bu söylemler de hocanın haklılık payı hiç mi yoktu desek mantıklı bir eleştiri olmaz. bir seferinde forvetsiz, bir seferinde orta sahasız lige başlamak zorunda kaldığı için bu söylemlerde bulunması normaldi.

    ama burada eleştiriye çok açık olan ve bence de haklı olunan konu kötü futbol. iyi kötü imkanlarla bir takımın başında 4'üncü sezonunuza giriyorsunuz ve hala oturmuş bit oyun sisteminiz yok. 4 yıldır serzenişte bulunulmasının sebebi takımın maalesef çok kötü futbol oynanması. daha da kötüsü oynatılmaya çalışılan pas oyununda 3 yıldır bir ilerleme bile olmaması.

    bir diğer problem de o işaret edilen ocak ayında yapılan transferlerin 6 ay sonrasında istenmeyen oyuncu haline gelip yerine yeni transfer aranmaya başlanması. bana kalırsa da en kötüsü bu, ocakta transfer yapıyorsunuz iyi de bir maliyetin altına giriyorsunuz, temmuzda adamı silip yerine yeni futbolcu transfer ediyorsunuz. hangi borcu eritecek bu kulüp? ya da hangi ocakta bitecek bu değişim süreci, 2072 uçan araba dönemlerinde mi?

    3-4 yıldır bir takımın başında olan ekip; st jonstone gibi bir takımı kendi evinde 3-4 gol atıp turu garantileyemiyorsa, 15 dakika güzel top oynayıp tüm takım bir anda kondisyondan düşüyor en az 7 futbolcunun dili düşüyorsa maalesef eleştirilecek çok şey vardır ve takım ilerleme göstermiyor hatta geriye gidiyor demektir. bu şartlarda taraftardan süre isteyemezsiniz, bu kesinlikle 2023'te yerli uçak piyasada olacak demekle aynı şey olur.

    tabi değişen hiç mi bir şey yok?
    bazı şeylerde olumlu değişimler elbette var. transfer politikası eskisine göre daha mantıklı ilerliyor gibi. genç ve potansiyele yönelik hamleler yapılıyor. son sözleşmesini yapacak maliyetli transferlerden kaçılıyor. birazdaha futbolun endüstriyel kısmına ayak uydurulmaya çalışılıyor. bu sevindirici bir durum.
    ama burda da şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. genç oyuncu transfer etmenin de farklı sorumlulukları var. genç oyuncuyu eğitmeniz gerekiyor onlarla bireysel çalışacak onlara hem fiziki hem mental koçluk yapacak antrenörleriniz olması gerekiyor. bizde böyle bir şey var mı; maalesef yok! böyle olmayınca da aldığınız genç oyuncu geriye gidiyor, transfer politikası iyi ama iç dinamikler işlemiyor. maalesef bu topta hocanın kucağında patlıyor. ekibini liyakatsiz kurarsan ne modern antrenman sistemine ayak uydurabilirsin ne de genç oyuncuyu potansiyeline ulaştırabilirsin.
    "size yardımcı beğendiremedik" açıklaması da biraz talihsiz bir açıklama oldu. kendine biat edecek evlat dediğimiz yardımcılar işe yaramıyor demek ki fatih hocam. karagümrük teknik direktörü senin kaç senedir oynatmaya çalıştığın futbolu 1 sezonda çatır çatır oynadı. elindeki kadro da öyle abartılacak bir kadro değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın