• 27852
    yapılan oyuncu değişikliklerinin tutarsız olduğu takım. mustafa muhammed maçın başında çok net bir pozisyonu gole çevirememiş ancak geri kalan işleri yapmıştır. ilk yarı ise takım olarak en azından ne oynadığı beli olan bir takım görüntüsü çizmiştir fakat 2.yarı çok ilginç şekilde ilk yarının gerçekten çok kötü geçtiği düşünülmüş olacak ki 3 oyuncu değişikliği ile başlanmıştır.

    bir takım 2.yarının başında 3 oyuncu değişikliği yapıyorsa ilk yarıda ciddi biçimde bir rezalet olmasını beklersiniz ki 5 ağustos 2021 galatasaray johnstone fc maçının ilk yarısı rezalet değildir. takım gayet gol pozisyonu yakalamış ancak gol gelmemiştir. dolayısıyla 3 oyuncu değişikliğini gerektirecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır.

    öncelikle babel çıkmış yerine arda girmiş. bu bir nebze kabul edilebilir zira ikisi de çok hızlı değiller ve bu oyunculardan beklenen şey taktik olarak aynıdır.

    ikincisi aanholt çıkmış yerine ömer bayram girmiş. aanholt hazır olmayabilir, 90 dakika oynayacak gücü henüz olmayabilir. hadi bunu da kabul ettik diyelim.

    3. değişiklik maalesef zurnanın zırt dediği yer. mustafa muhammed çıkmış yerine diagne girmiş. ve aynı zamanda mustafa muhammed çok kötü bir ilk yarı performansı sergilememiş. mustafa'ya yeni görevler verilmiş, ceza sahası dışına gel, pas istasyonu ol, duvar pası için bir opsiyon ol denmiş ve mustafa da bunları yapmaya çalışmıştır. ve tüm bunları yaparken maçın başında sadece bir gol kaçırmıştır. diğer her şey işliyordu.

    şimdi eğer mustafa muhammed ilk yarıda pas istasyonu olma ve de verkaç, duvar pası gibi durumlarda bir opsiyon olamadıysa ve teknik heyete göre kötü oynadıysa yerine giren diagne'nin bunları daha iyi yapacağı mı düşünülmüştür? eğer sahaya bir taktik anlayış belirlenerek çıkılmışsa bu taktik anlayıştan ilk yarıda gol gelmedi diye vazgeçmek yana yıkıla oyuncu değiştirmek ne kadar mantıklıdır? aytaç'ın hatalı geri pası sonucu ortaya çıkan ve muslera'nın penaltı yaptırıp kırmızı kart görmesi nedeniyle mi berabere bitmiş yoksa hafta boyu emek verildiği düşünülen taktiğin 45.dakikada çöpe atılması sebebiyle mi berabere bitmiştir? 3 yıllık plan her maçın ilk yarısında skoru üretemezsek 3 oyuncu değişikliği ile mi kendini gerçekleştirecektir?

    (bkz: 5 ağustos 2021 galatasaray st johnstone maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın