resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2911
    luyindama’nın oynadığı maçlarda hava toplarından hemen hemen hiç gol yemedik diyebilirim. istatistiklere bakmadım ama üç golden fazla olduğunu düşünmüyorum.

    hata yapıyor evet ama sadece o yapmıyor. defans bölgesinde en az hata yapan marcao’dur ama o’nun da en az beş altı hatasını sayabilirim.

    bürün takımlarda stoperler hata yapıyor. yapmasalar zaten gol olmaz. peki luyindama’yı bu kadar ön plana çıkaran ne?

    luyindama bir hata yaptığı zaman kenara dönün ve fatih hoca'nın tepkisine bakın. bir hoca futbolcusunu bu kadar rencide etmez. fatih hoca ömer bayram’ın çok daha fahiş hatalarına bu tepkiyi vermiyor. hatta otuz milyon taraftarın tepki koyduğu ömer’i canhıraş savunuyor. hatta ömer bayram konusunda taraftarı suçluyor. o serbest vuruş gol olsa o tepkiyi gösterecekler miydi diye taraftara gider yapıyor. ama konu luyindama olunca, tepkinin en ağırını bizzat kendisi veriyor.

    tamam luyindama’yı beğenmeyebilirsin ama senin bir hoca olarak bu tepkilerin o’nun daha fazla bocalamasına yol açıyor. yazık değil mi verdiğimiz 8 m euro bonservis bedeline. ömer’e sahip çıktığın gibi, arda turan’a sahip çıktığın gibi luyindama’ya da sahip çıksana. yaptığı bir hata sonunda o’nu da bir kez olsun motive etsene.

    luyindama 28 temmuz 2021 psv maçında iki mutlak gol pozisyonunu önledi ama bunları hiç görmedi fatih hoca. ancak bir tane saçma pas attı diye saha kenarında öyle bir tepki koydu ki benim yüzüm kızardı. sadece psv maçında değil bunu defalarca yaptı fatih hoca.

    doğrusu şu ki; luyindama geldiği sezon türkiye’nin en iyi stoperi iken (ki şampiyonluğumuzda da büyük rol oynadı) bugün tıpkı diagne gibi üvey evlat oldu.

    fatih hoca bunu neden yapıyor anlamıyorum. ömer bayram gibi luyindama’ya da sahip çıksa, yaptığı hatalarda onu da motive etse belki luyindama güven kazanıp kendini bulacak.

    luyindama topu aldığında pas opsiyonu oluşturmayan, boşa çıkmayan oyuncularımıza da biraz dikkat çekse belki üzerindeki baskı azalacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın