• 27795
    öncelikle bu takımın sorunu kesinlikle kadro kalitesi değil bununla başlamak istiyorum. ben futboldan çok anlayan biri değilim. bir futbolsever galatasaraylı olarak arkadaşlarımla konuştuğum, gözlemlediğim şeyler. belki diğer yazar arkadaşlar yazmıştır, daha önce bunları görmüşler de vardır. size göre yanlış saptamalar da olabilir. saygı duyarım herkese.

    bizim mevcut düzenimiz baştan aşağı problemli. sahada kalite eksikliğini hissedebilirsin ama bizde direkt oyun eksikliği var. bazılarınız şunu diyor olabilir 2021-2022 kadrosunda as oynayacak 4-5 oyuncu vardı psv maçında diye, kesinlikle haklısınız ama ben bunlardan bağımsız başka şeylerden bahsetmek istiyorum.

    öncelikle başkanımız burak elmas ve fatih terim yapılanmadan bahsetti. bu sadece lafla mı kalacak, sadece kadro doldurma ile mi olacak bunu göreceğiz ama galatasaray'da yapısal birçok problem var.

    fatih hoca ile başlamak istiyorum. sevgili hocamın gençlere şans veren biri olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. bugün* hepimiz turun gittiğini bilerek izledik bu maçı. galatasaray'a gönül vermiş insan haricinde kimsenin merak etmediği bir maç. ben ekran başına geçiyorsam sebebi genç oyuncularımızı izlemek, yeni transferimizi görmekti. bunlar için heyecan duyuyorum. ilk devreyi 0-1 geride bıraktık. arkadaşıma dönüp dedim ki doğru düzgün pozisyona giremedik, fatih hoca kesin değişiklik yapar. mohamed, kerem, barış bu oyunculardan biri , ikisi belki hepsi oyundan çıkar. keza beklediğim gibi de oldu. mohamed ve barış oyundan çıktı. şimdi mohamed ve barış'ın kondisyonu yok ondan çıkardı fatih hoca diyenler olacaktır evet haklı olabilirsiniz ama kondisyonları olsa da bence değişen bir şey olmayacak yine çıkacaklardı.

    1-2 sene önce alt liglerde oynayan barış, kerem ve jese bugün sahadaydı. kerem bir senedir bu takımda. az çok oynadı ve hepimizi heyecanlandırdı. bir tek ben mi öyle düşünüyorum bilmiyorum ama kerem'e ne oyun bilgisi ne pozisyon alma ne doğru pres hiçbirini öğretememiş sanki. evet yeteneği var ama oyunun temel bilgi kısmında birçok eksiği var. nerede duracağını bile bilmiyorum gibi çocuk. şimdi bu kerem'in suçu mu? bence değil. bunu altyapılarda öğretmeleri gerekiyordu ona. hadi öğrenemedi diyelim gitti 3. ligde oynadı ve bize geldi. bu çocuğu scoutlar izledi diye umut ediyorum boşuna almadık. e sevgili arkadaşlar bu oyuncunun eksiklerini göremediler mi? hadi onlarda göremedi 1 senedir takımın içerisinde fatih hoca ve yardımcıları da mı göremiyor? kerem için herkes 11de olmalı derken fatih hoca zamanı gelecek diyordu. acaba lige adapte ediyorlar belirli eksikleri gideriliyor mu diye düşünüyordum ben niye oynamıyor diye de kızarken. bilmiyorum belki de eksiği yok kerem'in ben yanlış görüyorum, yanılıyorum. yanılıyorsun diyen varsa anlatabilir bana zevkle dinlerim.

    psv maçından devam etmek istiyorum. çok övdüğümüz, beğendiğimiz bize sahayı dar eden psv mükemmel, kusursuz bir takım değildi. savunmasında ciddi problemler olan bir takım. kalecisi de çok iyi bir kaleci değil. savunmasındaki 2 oyuncu yeni transfer. stoperleri bayağı problemli, keza sol bek max'in savunması da problemli. şu takıma biz hiçbir problem yaratamadık. psv'nin orta saha ve hücum gücüne diyecek bir şey yok gayet iyilerdi. fatih hocanın psv'ye hiçbir şekilde çalıştığını, izlediğini düşünmüyorum. bunu fatih hoca yapmayacak zaten ekibindeki maç analistleri yapacak zaten. işinin ehli isimleri ekibine katsa hoca bizim aklımızdaki soru işaretlerinin çoğu gidecek fatih hoca'da rahatlayacak aslında. gidin bakın lütfen maç analisti kim. ne kadar liyakatli bir seçim o başka konu. elalemin hocasının 10 kişilik ekibi var burada biz konuşuyoruz fatih hocanın ekibinin zayıf olduğunu. fatih hocanın maç sonu demecine göre pek ihtiyaç yok gibi böyle devam edecek. sanmıyorum ama iyi düşünelim belki 40-45 yaşındaki hocalar kariyerinin başlangıcında olmanın hevesi ve enerjisiyle her şeye yetişebilir ama 70 yaşındaki canım fatih hocam bunlara yetişebilecek mi? fatih hocanın kariyerinin başladığı nokta ile şu anki futbol arasındaki fark herkesin malumu, yav hocam çok mu zor şu ekibe işinin ehli 4-5 tane genç, hevesli birilerini getirmek? ne geldiyse başına evlatçılıktan geldi zaten, en büyük zaafında bu belki de.

    bir de altyapı kısmına değinmek istiyorum. bunları söylerken mevcut durumun değişeceğine dair inancım da yok açıkçası. benimki galatasaray sevgisinden konuşmak sadece. atalay babacan, ışık kaan arslan, abdussamed karnuçu isimler potansiyeline ulaşamamışsa ilk sorumlu altyapı ve a takım hocalarıdır. oyuncu isimlerini daha da arttırabiliriz tabi. koskoca galatasaray spor kulübü altyapıdaki oyuncularla ilgilenip eksiklerini belirleyecek a takıma hazırlayacak antrenörleri bulamıyor mu? yapılanma yapılanma diyorsak altyapıdan başlar bu iş. sadece 20-25 yaş arası oyuncu transfer etmekle de olmaz.

    fatih hoca yapılanma deyince ilk başta çok sevinmiştim, vay be gerçekten oluyor mu bu? genç oyuncularla belki 2000 ruhunu hazırlayacak temeli atıyoruz diye heyecanlanmıştım ama biraz düşününce bunun bahane olduğunu hissettim. yanılmayı çok isterim ama hocanın maç sonu açıklamaları yanlış noktalara kanalize olması, pozisyon vermeden gol yedik, taçtan gol yedik gibi söylemleri oldukça çağ dışı ve çok net bahane olarak anlaşılıyor. her şeye bir bahanemiz oluyor. yarın hakem olur, yarın eksik oluruz vesaire. her şeye rağmen umarım ben yanılırım da fatih hoca takır takır top oynayan, sahada basmadık yer bırakmayan bir takım yaratır. ben de büyük mutlulukla gelir burayı editlerim yanılmışım diye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın