resim
Seyit Mehmet Özkan
Görev:Başkan
Takım:Altınordu
Yaş:69
Uyruk:Türkiye
  • 56
    anlaşılan seyit özkan, yabancı sınırını çeşitli argümanlarla savunuyor. ancak bir konuda %100 haklı iken bir konuda %100 haksız ya da hatalı.

    haklı olduğu konu: kulüplerin sistemli altyapı kurmaları gerektiği, bu alt yapı yatırımlarının tüm masrafının 3 m euro olduğu konusu. hatta 14 sahalı bir alt yapı tesisinin idari vs, bileşenleriyle birlikte 50 dönümlük (50 bin m2) bir arazide kurulabileceğini de ekledi ki çok haklı. ancak istanbul için bu 50 dönümlük arazi biraz sorun. çünkü şehir merkezinde böyle bir arazi yok zaten. olsa da ederi 1 milyar dolar falandır. çevre ilçelere kurarsan da orya alt yapı futbolcularını taşıma zorunluluğu doğar. bu da hem bıkkınlık doğurur hem de ek masraf yaratır. bursa, trabzon, ankara ve izmir’in bu bakımdan istanbul’a göre büyük avantajı var.

    haksız ya da hatalı olduğu konu: süper ligde süre bulan ortalama yerli oyuncu sayısı 2,7. tff bunu 3’e çıkarıyor. o zaman neden itiraz ediliyor buna. şunun için itiraz ediliyor. yerli oyuncular afedersiniz s.dik zoruyla değil rekabete girerek formayı almalı. konunun özü bu. talimatlarla, zorlamlarla yerli oynatırsanız bu anomaliye neden olur ve oluyor da. daha fazla yerli futbolcu oynatmaya evet ama bunların alt yapılarda iyi yetiştirilerek ve rekabete girerek oynamayı hak ederek formayı almaları şartıyla.

    almanya, italya ve ispanya’da yerli oyuncu sayısı %65 civarı ama bu ülkelerde yabancı sınırı yok, yani kanun zoruyla oynamıyor o yerliler. hak ederek, forma rekabetine girerek ve kazanarak formayı alıyorlar. böylece hem yerlilerin hem de yabancıların ve de dolayısıyla ülke futbolunun kalitesi artıyor. yani seyit özkan verdiği örneklerle aslında kendi tezini çürütüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın