• 27775
    hep anı yaşama arzumuz dolayısıyla gerçekleşen yanlış yapılanmalar ile geçtiğimiz yıllar süresince dönem dönem bizlere acı çektiren sonuçlar almış sığınamızdır.

    henüz anılar çok tazeyken, falcao'nun 3 yıllık imza attığını ve imzasının daha yeni kurumaya başladığını düşünerek,

    sözlüğe, yani türkiye'deki futbol takipçisinin en elit, en aklıselim diyeceğimiz kitlesine, ben de dahil olmak üzere bir göz atalım. acaba bu transfer ile ilgili neler demişiz:

    1. https://anketinho.com/1082/s
    2. https://anketinho.com/658/s
    3. https://anketinho.com/1044/s
    4. https://anketinho.com/2294/s

    örnekleri o kadar çoklayabilirim ki sizlere; evet %61'imiz bir nefeste gelsin demişiz. klası yeter, ligin içinden geçer demişiz.

    gel görelim ki hayaller ile gerçekleşenler futbolda pek uyuşmayabiliyor, kağıttaki kadrolar sahada ve hatta oyuncular henüz sahaya bile ulaşamadan paramparça olabiliyorlar.

    yeri geldiğinde 11 türk ile sahada mücadele veren galatasaray, kadıköy deplasmanından fenerbahçe'ye kök söktürerek çıkıp kupada rakibini alt ederek kağıt üzerinde yıldızlar karması fenerbahçe'nin brezilyalı oyuncularını izlemeye gelen dungaya sahada en beğendiğim oyuncu serkan çalık'tı dedirtirken, steven nzonzi jean michael seri mario lemina üçlüsü avrupa'da elek olup, fransa milli takımının orta sahası yıl sonunu beklemeksizin teneke bağlanarak kulüpten yollanabiliyor.

    yine benzer örnekleri son 20 yılda iki taraflı çoklayabilecekken, artık bunlardan bir ders çıkartarak zihinlerde köklü değişiklikler yapmamız gerektiğine inanıyorum. zira avrupa'da henüz dün kafa tuttuğumuz takımlar, artık bize bir hayli tepeden bakıyorlar.

    başarıya aç takımların, başarıya aç oyunculara ihtiyaç duyduklarına ve futbolcuların geçmişinden çok geleceğine yatırım yapmamız gerektiği konusunda artık hemfikir olduğumuzu biliyorum.

    kiralık formülü ile geçici aidiyetler yaratıp, sonra o yaratılan aidiyetler üzerinden yaratılan romantizm ile kırk takla atarak futbolcuları kulübe getirmeye çalışmaya da bir son vermemiz gerektiğini düşünüyorum.

    bizim ihtiyacımız bundan böyle; genç, başarıya aç ve de kulüpte kalıcı olacak oyuncular olmalıdır. her ne kadar böyle yazılı bir kuralımız olmasa da bir çok konuda ilklerin takımı olmuş öncü bir kulübün birden fazla kiralık oyuncu bulundurmasını artık doğru bulmuyorum. nasıl ki kariyerli ve yüksek maliyetli oyunculardan dilimiz yandıysa, bundan böyle kiralık formülü konusunda da aynı hassasiyeti göstermemiz gerektiğini ve yoğurdu üflyerek yememiz gerektiğine inanıyorum.

    tüm yukarıda hızlıca özetlemeye çalıştığım fikir baloncuklarının aydınlattığı yol doğrultusunda henüz çiçeği burnunda olan burak elmas yönetiminin şu ana kadar ilerlettiği transfer politakasını doğru buluyor ve aşağıdaki kağıttan uçağın bizleri yalnızca kağıt üzerinde değil sahada da ilerilere taşıyacağına inanıyorum. gönüllerden geçen aşağıda paylaştığım opsiyonlu kadrolarda yüksek maliyetli, miadı dolan oyuncuların yerlerini yenileri ile ivedilikle doldurmak olacaktır.

    ----------------------------muslera-----------------------------
    yedlin--------luyindama------------marcao----------aanholt
    (sacha)------(transfer)------------ (alpaslan)--------(ömer)
    ------------------------------------------------------------------
    --------------taylan----------------(transfer)-------------------
    --------------(aytaç)---------------(transfer)-------------------
    kerem-----------------cicaldau----------------------emre k----
    (ogul/sekidika)-------(feghouli/akbaba---------(arda/babel)-
    -----------------------muhammed------------------------------
    ------------------------(falcao)---------------------------------

    nasıl ki bizler yanılgılara düşünüp, geleceği garantiye aldığımıza inandığımız ve yüksek performans beklediğimiz oyuncu topluluklarından özellikle son 2 yıl içerisinde fayda göremediysek, hocanın da aynı yanılgıya düştüğünü ve bu yüzden yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyarak 3 sene istediğine inanmak istiyorum.

    eğer aynı hataları yapmaz, geleceğe yatırım yapma konusunda sebat edersek hem yerel hem de uluslararası arenada yıllar içerisinde tekrar yükseleceğimize inanıyorum.

    iştahın, temponun ve aidiyet duygusunun tek potada eridiği, geleceğin galatasaray'ını yakında görmeyi heyecanla bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın